Capadecor Metallocryl INTERIÖR
Fémes hatású fényes diszperziós beltéri falfesték

 

Alkalmazás:
Capadecor Metallocryl INTERIÖR speciális metál pigmenteket tartalmazó fényes diszperziós festék belső falfelületekre. Különösen alkalmas reprezentatív - és középületekre , mint pl. bevásárlóközpontok, irodaépületek, bankok, biztosító intézetek, pályaudvarok és hasonló objektumok.
A Capadecor Metallocryl INTERIÖR olyan struktúrált felületeken alkalmazható, mint
-fűrészporos tapéta
-üvegszövet tapéta
-Capadecor Capaquarz
-struktúrvakolat.
Sima, finoman struktúrált alapfelületek, valamint előnytelen fényviszonyok esetén a felületek hengernyomok nélkül, ill. felhősödés mentesen nem festhetők le.
Attraktív hatást lehet elérni, ha Capadecor Metallocryl INTERIÖR Arte-Lasur, vagy Arte-Lasur Color közbenső rétegeként kerül felhasználásra.

Tulajdonságok:
• Vízzel hígítható
• Környezetkímélő és enyhe szagú
• Fémes hatású
• Nedves dörzsállósága EN 13300 szerint 1. osztályú. a DIN 53778 szerint súrolásálló.
• Diffúzióképes, sd értéke kb. 0,6 m

Kötőanyag:
Műanyagdiszperzió

Sűrűség:
Kb. 1,0 g/cm3

 

Fényességi fokozat:
Fényes

Szín:
Fémezüst, megközelítően RAL 9006 Capadecor Metallocryl INTERIÖR a ColorExpress rendszerben számos színben színezhető:
-RAL szerinti fémes hatású színek
-korábbi Alucryl színek
Színenként 100 liter feletti mennyiségekben megrendelésre gyárilag leszínezve is szállítható.

Kiszerelés:
2,5 liter, 5 liter

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen min. 12 hónapig raktározható.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel.

Felhasználás:
Kb. 100ml/m2 rétegenként az enyhén struktúrált felületeken megfelelően több. A pontos felhasználás próbafestés útján állapítható meg.

A feldolgozás alsó hőmérséklethatára:
+5°C a környező levegőre és az alapfelületre vonatkozóan.

Száradás:
20°C-on és 65%-os relatív páratartalom esetén 4-6 óra múlva száraz felületű és átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és
magasabb páratartalom a száradást hosszabbítják.

Figyelem!
Capadecor Metallocryl INTERIÖR nem alkalmas csapadéknak kitett vízsszintes felületekre. A terméket különleges tulajdonságainak megőrzése érdekében más anyagokkal nem szabad keverni. Átlapolások elkerülése érdekében „nedvesen a nedvesre” eljárással egy huzamban kell felhordani. A Caparol Tiefgrund TB beltéri alkalmazásakor tipikus oldószerszag léphet fel. Ezért a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell. Érzékeny helyeken inkább Caparol Putzfestigert kell használni.


Alkalmas alapfelületek és azok előkészítése:
Az alapfelületnek hordképesnek, szennyeződésektől és tapadást gátló anyagoktól mentesnek és száraznak kell lenniük. A felület előkészítés módja a szóban forgó alapfelülettől és annak tulajdonságaitól függ. Ehhez az Amphibolin-ra, ill. a Caparol Seidenlatexre vonatkozó Műszaki információkat figyelembe kell venni.

Rétegfelépítés: A Capadecor Metallocryl INTERIÖR alumínium csillámport tartalmaz, amely lúgos és savas behatásokra, különösen nedvesség jelenlétében, elszíneződéssel reagál. Ezért lúgos kémhatású, nem szívóképes alapfelületeket Disbon 481 EP-Uniprimer–el alapozzuk. A 3D színkártya szerinti színű, közbenső Caparol Seidenlatex vagy Amphibolin rétegeknek a következő Capadecor Metallocryl INTERIÖR-fedőréteghez illeszkedni kell. Matt festékek közbenső rétegként nem alkalmasak. A 2. fedőréteg hígítatlan vagy (max. 5%) Capadecor Metallocryl INTERIÖR-rel. Capadecor Capaquarz: Csak egyszeri átfestés hígítatlan, vagy max. 5% vízzel hígított Capadecor Metallocryl INTERIÖR-rel.

Feldolgozás:
A Capadecor Metallocryl INTERIÖR-t feldolgozás előtt alaposan fel kell keverni. A feldolgozás ideje alatt rendszeresen újból felkeverni.
A Capadecor Metallocryl INTERIÖR feldolgozható ecsettel, hengerrel. A hengerezéshez jó mínőségű, rövidszőrű, szivacsmentes hengert kell használni, amely nem hajlamos a két végén nagyobb festékmennyiség felvételére.

Például:.
-Storch 143825
-Rotaplast 27920
-Rotaplast 27220
-Wistoba Goldfaden
Az alumínium csillám egységes hatásának elérésérea Capadecor Metallocryl INTERIÖR-t egyenletesen kell felhordani, keresztben eloszlatni és egy irányban utánhengerelni. Szórással való felhordáskor, mint más effekt-lakkoknál is, felhősödés jöhet létre, ezért ez a felhordási mód csak kisebb körülhatárolt felületekre ajánlható. Szórásra az Airmix eljárás a legmegfelelőbb. Sima alapfelületeken nagyon mutatós hatást lehet elérni a Capadecor Metallocryl EXTERIÖR hengerrel való felhordását követő oválecsettel való átdolgozással

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.