Caparol Fûrészporos festék

Matt, mosásálló, hengerelhetô és szórható diszperziós, beltéri, farosttartalmú festék

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Jól fedô, farost struktúrájú, egybefüggô, hézagmentes bevonatokhoz. Kiválóan alkalmas gazdaságos, költségkímélô bevonatokhoz, elsôsorban elôre gyártott építôelemekhez.
Kötôanyag: Mûgyanta diszperzió DIN 55 947 szerint.
Fényességi fok: Matt.
Szín: Fehér.
Max. 20% Amphibolin Vollton und Abtönfarben, vagy Alpinacolor-al színezhetô.
Nagyobb mennyiségû színezô festék hozzáadásával a színezett Caparol Fûrészporos festék farost tartalma értelemszerûen csökken, ezért a felhordott festék struktúrája megváltozik.
Saját színezésnél az összes szükséges mennyiséget összekeverni, az esetleges színárnyalati különbségek elkerülése érdekében.
Egy színárnyalatban 100 liter feletti mennyiségi rendelés esetén gyárilag színezett kivitelben is szállítható.
Tárolás: Hûvös, fagymentes helyen.
Hulladék elhelyezés: Csekély mennyiséget beszáradni hagyni, majd a többi göngyöleggel együtt a háztartási hulladékgyûjtôn, ill. az ipari, építési területen felállított konténeren keresztül.

 ALKALMAZÁS

Hengerelt felhordás: Kétszeres, bô, egyenletes felhordás Caparol Fûrészporos festék max. 15% vízzel hígítva, rövidszôrû báránybôrhengerrel. Az egyenletes struktúra érdekében
ügyeljünk arra, hogy a felületre az anyag azonos vastagságban legyen felhordva. Kifogástalan struktúra elérése érdekében a felhordást vízszintesen kezdjük meg, majd a felhordott réteget
függôleges hengerléssel oszlassuk el a felületen. Mennyezetfestésnél a felhordást a fénybeeséshez képest átlósan kezdjük, majd a felhordott festéket a fény beesésével egyezô irányban
áthengereljük, eloszlatjuk. Sarkokat és éleket ecsettel bôven elôfesteni, vagy pedig speciális fûtôtesthengerrel felhordani és strukturálni. Felhordás során az anyagot gyakran kell keverni.
Szórt felhordás Alapozás Capagrund LF, vagy Malerit E.L.F.-el, Alpinacolor, vagy Amphibolin Vollton - und Abtönfarbe-val a rákövetkezô rétegekkel egyezô színûre színezve.
Fedôbevonat: Bô, egyenletes szórásban, megfelelô szóró berendezésekkel, max. 10%-ban vízzel hígítva. szórófej: 6-8 mm nyomás: 4 bar 500 liter/perc
Munkaeszközöket használat után vízzel tisztítani.
Anyagfelhasználás Kb. 500-700 ml/m2 Pontos érték csak próbafestéssel határozható meg.
Alsó felhordási hômérséklethatár +5°C lég és alaphômérséklet. Száradási idô 20°C és 65% relatív páratartalom mellett 12 óra alatt porszáraz és átfesthetô.
Teljes átszáradás és terhelhetôség 3 nap után. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb páratartalom mellett az idô hosszabbodik.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.