Indeko-Plus

Magas fedôképességû. Oldószer-és emissziómentes, beltéri falfesték.

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas fedőképességű beltéri festék fal és mennyezetfestésre, optimális feldolgozási tulajdonságokkal. Dupla fedőképességű, ennek értelmében legtöbbször egy réteg festése ele-gendő. Gyorsan szárad, szagtalan, így különösen alkalmas olyan objek-tumok festésére, melyeknél gyors renoválásra, száradásra és igénybe-vételre van szükség. Különösen alkalmas kórházak, idősotthonok, bevásárlóközpontok, hotelek, ven-déglők, irodák, iskolák, óvodák, orvo-si rendelők festésére éppúgy, mint privát lakóterekben, mivel szagtalan tulajdonságának köszönhetően sem a felhasználó sem a lakó nincs ter-helve.

Kötőanyag: Műanyag diszperzió DIN 55 945 sz.
Fényességi fok: Matt
Szín: Fehér.
A Indeko-Plus minden használatos színkártya szerint a ColorExpress rendszerrel színezhető. Intenzív színárnyalatok esetén pigmentált mélyalapozó használata javasolt.
Tárolás: Hűvös, de fagymentes helyen.
Figyelem! Gyermekektől elzárandó. Szembe kerülés esetén azonnal vízzel ki kell mosni. Szórásnál a szórt ködöt nem szabad belélegezni. Nem juthat a csatornarendszerbe, nyílt vizekbe és a talajba.
Bővebben lásd: Biztonsági Adatlap.
Hulladék elhelyezés: Csak az üres kiszerelést szabad a hulladéktárolóba dobni. Folyékony anyagmaradékot vizesbázisú festé-kek hulladékaként, a beszáradt anyagmaradékot háztartási hulladék-ként kezelendő.
Kiszerelés: Indeko-Plus: 1,25 l; 2,5 l; 5 l és 10 liter .

 ALKALMAZÁS

Telített, kiegyenlített festés: Max 5 % vízzel hígított Indeko-Plus-al. Túl kontrasztos, erős vagy ki-egyenlítetlen szívóképességű felüle-teknél ajánlott egy alapréteg felhor-dása max. 10 %-ban vízzel hígítva.
Felhordás: Ecsettel, hengerrel vagy Airless szó-rással.
Szórásszög: 50°
Fúvóka: 0,018-0,021 inch
Nyomás: 150-180 bar
Használat után a szerszámokat víz-zel kell tisztítani.
Felhasználás: Ca. 120 ml/m2 rétegenként sima alapfelületen. Durva felületen érte-lemszerűen több. A pontos felhasz-nálást próbafestéssel kell meghatá-rozni.
Felhordási hőmérséklethatár: Min. + 5 °C. (alapfelület és a levegő)
Száradási idők: +20 °C hőmérséklet és 65 % relatív páratartalom esetén a bevonat 4-6 óra múlva felületszáraz és átvonható. Teljesen száraz és terhelhető 3 nap után.
Alacsonyabb hőmérséklet és maga-sabb páratartalom esetén a fenti száradási idők hosszabbak.
Figyelmeztetés: A foltosodás elkerülése érdekében a bevonatot egy ütemben "nedves a nedvesre" módszerrel kell felhordani.
Célszerű az alapfelületet vizes (pl. Acryl-Grundfestiger) alapozóval ala-pozni.
Az alapfelületnek szennyeződések-től, tapadásgátló anyagoktól men-tesnek kell lenne.
Mészhabarcs- és javított mészha-barcs vakolatok: A tartós, normál szívó felületeket előkezelés nélkül lehet bevonni. Erősen porózus, mállékony és erő-sen szívó vakolatokat alapozóval kell előkezelni.
Gipszes és készvakolatok: Egy alapozó réteg Caparol Haftgrunddal. A kifényesedett felületű gipszvakolatokat előzőleg meg kell csiszolni és portalanítani, Caparol Tiefgrund TB-vel előkezelni.
Gipszlapok: Az erősen szívó felületeket egy Caparol Acryl Grundfestiger réteggel vagy Caparol Tiefgrund TB-vel elő-kezelni. Sűrű, fényes felületeket a jó tapadóképességű Caparol Haftgrunddal alapozni.
Gipszkartonlapok: Glettéleket lecsiszolni. Puha gipszlaprészeket Caparol Tiefgrund TB-vel megerősíteni. Alapozás Caparol Haftgrunddal. Vízzel oldható, elszíneződő anyagtartalom esetén Caparol szigetelő alapozóval kezelni.
Beton: Esetleges mállást és lisztesedést okozó elemeket eltávolítani.
Pórusbeton: Alapozás Capaplexszel 1:3 arányban vízzel hígítva.
Mészhomokkő, bevonat nélküli téglafelületek: Előkezelés nélkül bevonható.
Hordképes bevonatok: Matt, gyengén szívó rétegeket köz-vetlenül átvonni. Fényes felületeket felérdesíteni. Alapozás Caparol Haftgrunddal.
Nem hordképes bevonatok: A nem hordképes lakk-, diszperziós- vagy műgyanta bevonatokat eltávolí-tani. Gyengén szívó, sima felületeket Caparol Haftgrunddal alapozni. Az erősen porózus, málló, szívó felüle-teket Caparol Acryl-Grundfestiger-el alapozni.
Enyves festék bevonatok: Alaposan lemosni. Alapozás Tiefgrund TB-vel.
Festetlen fűrészporos, dombor-nyomásos papírtapéták: Előkezelés nélkül átvonható.
Levált tapéták: Maradéktalanul leszedni. A ragasztó- és makulatúra maradványokat le kell mosni. Alapozás Tiefgrund TB-vel.
Penészes, gombás felületek: A penészes bevonatot lemosással, vagy lekaparással kell távolítani és a felületet Capatox gombamentesítővel átmosni és jól száradni hagyni. Az alapfelület tulajdonságaitól függően alapozni.
Alkalmas alapok
Erősen penészes felületeknél, vagy várható penészesedés esetén Indeko-W használata ajánlott.
Nikotin-, víz-, korom-, olaj- és zsír-foltok: A szennyeződés zsíroldó háztartási tisztítószerrel lemosni és száradni hagyni. Kiszáradt vízfoltokat szára-zan lekefélni. Szigetelő alapozás Caparol Szigetelő Alapozóval. Erősen szennyezett felületek fedőfes-tésére Caparol IsoDeck ajánlott.
Faszerkezetek: A vízzel hígítható, környezetkímélő Capacryl Acryl-Lackkal vagy Capadur Colorral bevonható.
Apró hibák a felületen: Megfelelő előkezelés után Caparol Akkordspachtellel az előírásoknak megfelelően kijavítható, és utánala-pozható.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.