Caparol Sensitiv

Csúcsminőségű környezetbarát beltéri falfesték Allergiásoknak javasolt, konzerválószer mentes

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Újfajta diszperziós bázisú beltéri falfesték: különös érzékeny helyiségek és személyek részére. Allergénellenőrzött összetétele alapján ideális allergiások részére. A szokványos lakó- és dolgozó helyiségek valamennyi új és felújított felületére alkalmas. Könnyen feldolgozható és az ElectroSchield alapozófestékkel kombinálva, lehetővé teszi egy átfogóan egészségtudatos bevonatrendszer kialakítását.

Besorolás az EN 13300 szerint:
- Nedves dörzsállóság: 3-as osztály megfelel mosásállónak a DIN 53778 szerint
- Kontraszt viszony: fedőképesség 2-es osztály (7 m2/liter kiadósságnál 140 ml/ m2)
- Fényességi fok: matt
- Max. szemcseméret: finom (<100 μm)
Kötőanyag: Műanyag diszperzió.
Sűrűség: Kb. 1,45 g/cm3
Szín: Fehér. Max. 10% Alpinacolor, vagy AVAAmphibolin színezőfestékkel színezhető.
A termék speciális tulajdonságait csak a fehér szín esetén garantált. Színezés által a Caparol Sensitiv alkalmassága allergiások számára módosulhat!
Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásban 12 hónapig eltartható.
Hulladékelhelyezés: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S26 Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz fordulni. S29 Csatornába engedni nem szabad
Kiszerelés: 5 Liter és 12,5 Liter

 ALKALMAZÁS

Rétegfelépítés: Egyszeri festés hígítás nélkül vagy max. 5% vízzel hígított Caparol Sensitiv beltéri falfestékkel. Amennyiben az alapfelület minősége megköveteli, egy max. 5% vízzel hígított
alapozó réteg felvihető.
Felhordás: A felhordást ecsettel, hengerrel vagy airless szóróberendezéssel lehet végezni.
Airless-szórás esetén: Szórási kúpszög: 50°
Szórófúvóka átmérő: 0,021-0,26"
Szórónyomás: 150-180 bar
Szerszámok tísztítása: használat után azonnal vízzel tisztítsuk. Felhordási hőmérséklet: min. +5°C levegőre és alapfelületre.
Száradási idők: +20°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén a festés 4-6 óra múlva porszáraz és átfesthető. Kb. 3 nap múlva átszáradt és terhelhető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idő meghosszabbodnak.
Anyagfelhasználás: kb. 140 ml/m2 rétegenként sima felületre. Durva felületre értelemszerűen több. Pontos mennyiség csak próbafestéssel állapítható meg.
Figyelmeztetés: A látható átlapolások elkerülésére a festéket egy ütemben "nedves a nedvesre" módszerrel kell felhordani. Az alapfelületnek szennyeződésektől, tapadást gátló anyagoktól mentesnek és száraznak kell lennie. A Caparol Sensitiv alkalmas valamennyi szokványos, hordképes beltéri falfelületre, amely alapozás nélkül átfesthető, mint pl. ásványi vakolatok,
új gipszkarton vagy gipszlapok, fűrészporos és üvegszövet tapéták, matt régi bevonatok. 320

Feldolgozás
Alkalmas alapfelületek
Műszaki tanácsadás: A gyakorlatban előforduló valamennyi alapfelületeket és azok festési technikáit ez az ismertető nem tárgyalhatja. Amennyiben olyan alapfelületekkel találkozik, amelyek ebben a műszaki ismertetőben nem találhatók meg, forduljon szaktanácsadóinkhoz, akik részletes, és az adott felületre vonatkozó tanácsokkal szolgálni.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.