Grüner Abbeizer Vízzel emulgeálható, pasztôz keverék, mélyen ható oldószerbôl. Klórozott és aromatikus szénhidrogénektôl mentes

 

Alkalmazási terület:
Alkalmas diszperziós-, latex- és akril bevonatok, műgyanta vakolatok, repedéseket áthidaló rendszerek, valamint vakolat, terméskő, fa, fém alapfelületű egykomponensű lakkok eltávolítására, kül- és beltéren.

Tárolás:
Hűvös és száraz helyen. Légmente-sen elzárt eredeti kiszerelésben 12 hónapig tárolható.

Kiszerelés:
3 és 12 kg

Biztonsági előírások:
Ez a termék nem veszélyes készít-mény a kémiai törvények értelmében. Mégis kérjük Önöket, hogy szíves-kedjenek figyelembe venni a kémiai termékekkel való foglalatosság során szokásos óvatossági és higiénés intézkedéseket. Gyermekek kezébe nem kerülhet.
Veszélyességi osztály a VbF sze-rint: Elmarad
ADR/RID: elmarad

Hulladék elhelyezés:
Speciális hulladékdepónia, speciális hulladék-égetés. Háztartási hulladék-kal nem szabad eltávolítani, hanem a problematikus anyagok gyűjtőhelyén kell leadni. Csatornahálózatba vagy természetes vizekbe nem juthat.

A hulladék kulcsszáma:
57302 (az ÖNORM S 2100 szerint).


Felhasználás:
Kb. 300–500 g /m2 egy-két normál diszperziós festékbevonatig, körülbe-lül 1000 g/ m2 műgyanta vakolatoknál és több rétegű bevonat-rendszerek esetén.

Behatási idő:
A behatási idő függ a rétegbevonat fajtájától, rétegvastagságától és korától, valamint a feldolgozási hő-mérséklettől. Az optimális behatási időt legjobban egy próbafelületen lehet meghatározni. Egy–két réteg normál diszperziós bevonat egy–négy óra múltán oldó-dik. Több rétegű és repedést áthidaló bevonatokon, műgyanta vakolatokon stb. lassabban hatol át, ezért egy éjszakán keresztül pihentetni. Simí-tókanállal időről időre meg kell vizs-gálni, hogy hány réteg oldódott fel. Erősen szívó alapok a nyitott időt lényegesen megrövidíthetik, ezért a behatási időt nem szabad túl hosszú-ra hagyni. Az optimális feldolgozási hőmérséklet +20 oC. Magasabb hőmérsékletek esetén meggyorsul ugyan az oldás menete, azonban mégis ügyelni kell a megrövidült nyitott időre. Alacso-nyabb
hőmérsékletek esetén a nyitott idő jelentősen megemelkedhet. Közvetlen napsugárzást és erős szél kerülendő (felmelegedett felületeket fóliával el kell függönyözni). Kiszáradt felületek a Grüner Abbeizer újbóli felvitelével – vagy közbe-közbe gőz-sugárral – ismét oldhatók.

Eltávolítás:
A lemaratott réteg eltávolítása előtt a megfelelő intézkedéseket ismerni kell. (lásd Hulladék elhelyezés). A beáztatott felületeket a gőzsugarak alkalmazása előtt benedvesíteni nem szabad! Mindig alulról felfelé kell legőzölni. A gőzsugarat mindig a beáztatott felülettől el a már meg-tisztított darab irányába kell tartani. Ajánlott vízhőmérséklet +70 oC–+90 oC, a nyomás 80–100 bar. Gyengén megkötött diszperziók hideg vizes magas nyomású tisztító berendezés-sel is eltávolíthatók. Több, valamint vastag rétegű bevo-natok vagy műgyanta vakolatok ese-tén célszerű először durván lesimíta-ni, ezt követően még egyszer „ned-ves-a-nedvesre” technikát alkalmazni és csak azután legőzölni. Beltéri bevonatokat le kell simítani és szivaccsal és tiszta vízzel alaposan lemosni. Tömör fát vízzel és kefével kell megtisztítani.


Feldolgozás:
A lakkokat és műanyagokat a Grüner Abbeizer megtámadhatja, és lera-gaszthatja. Véletlenül befröcskölt felületeket azonnal vízzel le kell mos-ni. Üveget és alumíniumot nem tá-mad meg. A bőrrel való hosszabb érintkezést el kell kerülni. A munka után a kezetmosni és bekrémezni. Beltéri munka során beáztatott felüle-teket fóliával le kell takarni, utána gondosan le kell mosni, és mindig jól szellőztetni. Új réteg felhordása előtt az alapot jól ki kell szárítani, hogy ne legyen túl erős a szag. Esetleges szag- és íz-átvitel élelmiszerekre lehetséges.

Szórásos alkalmazás esetén:
S23: a gőzt /aerosolt ne lélegezzük be.
S38: nem kielégítő szellőzés esetén légzésvédő készüléket kell el-helyezni.

Szerszámok tisztítása:
Használat után vízzel azonnal le kell mosni. Műszaki tanácsadás
Minden a gyakorlatban előforduló alapot és azok felvitel-technikai keze-lését ebben a brosúrában nem lehet kitárgyalni. Nehéz esetekben szakta-nácsadóink részletes és a tárgyra vonatkozó tanácsokkal állnak az Önök rendelkezésére.





A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.