Caparol Mélyalapozó TB (Caparol Tiefgrund TB)
Oldószeres, gyenge szagú, speciális alapozó

 

Alkalmazási terület:
Színtelenre száradó speciális alapozó szer kül- és beltéri alkalmazásra. Régi, erősen porló felületű vakolatok, valamint maratott és mechanikusan vagy mosással tisztított felületek erősítő alapozására.

Kötőanyag:
Akrilgyanta nyílt szénláncú oldatban

Szín:
Transzparens

Tárolás:
Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, lezárt edényben 12 hónapig tárolható.

Hulladék elhelyezés:
Veszélyes hulladék tárolóban. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt elhelyezni. Csatornarendszerbe, nyílt vizekbe nem kerülhet.

Kiszerelés:
1 l, 5 l, 10 liter

Erősen porló, porózus vekolatokat kétszer “nedves a nedvesre” eljárással alapozzuk. Gyengén szívó felületeket max 20 %-ban terpentinnel vagy lakkbenzinnel hígított Caparol Mélyalapozó TB-vel alapozzuk. Az alapozás nem képezhet zárt, fénylő filmet.

Felhordás:
Ecsettel.
Felhordási hőmérséklethatár:
Ha az alap száraz, 0 °C alatti hőmérsékleteken (alap és környezet) is felhordható.

Hígítás:
Terpentinnel vagy lakkbenzinnel, legfeljebb 20 %-ban.

Anyagfelhasználás:
Kb. 150 - 300 g/m2 Az anyagfelhasználás nagymértékben függ az alapfelület minőségétől. Az adatok tájékoztató jellegűek, pontos értékeket a helyszínen, próbafelhordással kell meghatározni.

Száradási idő:
+20°C hőmérsékleten és 65% relatív páratartalom esetén 6-8 óra elteltével átvonható.
Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a fenti száradási idő hosszabbodik.

Biztonsági előírások:
C9 - C11 szénhidrogént tartalmaz
Gyúlékony. Gyermekektől elzárva tárolandó. Az edényt jól le kell zárni és hűvös, de megfelelően szellőztetett helyiségben tárolni.
Tűz- és szikraforrástól távol tartani. Dohányozni tilos. Kerüljük az anyag bőrre jutását. Csatorna hálózatba, nyílt vizekbe engedni nem szabad. Védekezzünk az elektrosztatikus feltöltődés ellen. A gőzőket nem szabad belélegezni. Baleset vagy rosszullét esetén orvost értesíteni, lehetőség szerint a címkét bemutatni. Kizárólag jól szellőztethető munkahelyen alkalmazható. Kiömlés esetén homokkal, fűrészporral itassuk fel és veszélyes hulladékként semmisítsük meg.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal tiszta vízzel.

Figyelem:
A termék speciális tulajdonságainak megőrzése érdekében azt más anyaggal keverni nem szabad.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.