Sylitol Fassadenfarbe (Sylitol homlokzatfesték)
Kiváló vízpára áteresztô, kettôs kovásodású szilikát homlokzatfesték

 

Sylitol Homlokzatfesték alkalmas régi ásványi és szilikát alapú festések renoválására, különösen műemlékvédelem alatt álló épületek esetében, továbbá mész-, mészcement és cementhabarcs vakolatok és terméskő felületek festésére. Sylitol Szilikát-homlokzatfesték alkalmas továbbá vakolatjavító rendszerek fedő festésére.

Tulajdonságai:
környezetkímélő, kiválóan vízpára áteresztő, időjárásálló. (Sd<0,1 m)

Kötőanyag:
Kálivízüveg szerves stabilizátorokkal.

Tárolás:
Hűvös és fagymentes helyen, eredeti, lezárt csomagolásban 12 hónapig tárolható.

 


Alap:
- Sylitol Fassadenfarbe 2:1 arányban Sylitol Koncentrátummal hígítva

Alapozás:
Erősen és egyenletlenül szívó alapfelület esetén Sylitol Koncentrátum 2:1 arányban vízzel hígítva

Rétegfelépítés:
Alapozás: Sylitol Koncentrátummal, 1:1 arányban vízzel hígítva. Közbülső és fedő rétegek: Sylitol Szilikát homlokzatfesték, max. 5 %-ban Sylitol Koncentrátummal hígítva.

Felhordás:
Kenéssel, hengerezéssel vagy szórással.

Színezés:
Sylitol Színezőfestékkel. A sötét színárnyalatokat gyárilag színeztessük!

Hígítás:
Sylitol Konzentrátummal.

Anyagfelhasználás:
Kb. 400-700 g/m2 egy közbülső és fedő rétegre. (Tájékoztató jellegű érték, a pontos anyagfelhasználást próba felhordásával lehet megállapítani.

Szín:
Fehér.

A feldolgozás alsó hőmérséklethatára:
(Anyag-, alapfelület és levegő hőmérséklet a feldolgozás és a száradás alatt) + 7°C fölött, közvetlen napsugárzás, eső és erős szél esetén nem szabad felhordani. Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre!

Száradási idő:
20 °C-on és 65 % relatív levegő páratartalom mellett az egyes rétegek felhordása között legalább 12 óra száradási időnek kell eltelnie. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb levegő páratartalom esetén a száradási idő megnő.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal, tiszta vízzel.

Figyelem:
A festendő felületek környezetét, különösen az üveg-, kerámia-, klinker-, terméskő- és fémfelületeket gondosan le kell takarni. Az esetleges fröccsenéseket bő vízzel azonnal le kell mosni. A termék speciális tulajdonságai megőrzése érdekében azt más termékkel keverni nem szabad. Az átlapolások elkerülése érdekében az összefüggő felületeket egy fázisban, “nedves a nedvesre” eljárással kell bevonni. Nem alkalmas lakk, diszperziós festék, PVC, tiszta gipszvakolat és fa felületek bevonására

Kiegészítő információk:
A termék a vegyszertörvény értelmében nem minősül veszélyes anyagnak. Ennek ellenére a feldolgozás során a vegyszerekre vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat be kell tartani. Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen kell tárolni. A bőrrel való hosszabb érintkezés vagy a szembe kerülés fokozott ingerhatásokat válthat ki. Az érintett felületeket azonnal bő vízzel le kell mosni.

Hulladék elhelyezés:
Veszélyes hulladék megsemmisítőben vagy lerakón. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Nem juthat a csatornahálózatba vagy nyílt vizekbe.

 

Az alapfelület legyen tiszta, tapadást rontó anyagoktól mentes és száraz.

Új mész-, javított mész- és cementhabarcs vakolatok:
Az új vakolatfelületeket 2-4 hétig bevonatlanul kötni kell hagyni. A porló felületeket és a mészcsurgásokat el kell távolítani.

Régi mész-, javított mész- és cementhabarcs vakolatok:
Az erősen szennyezett vagy algás felületeket erős kefével vagy magasnyomású forró vizes mosó berendezéssel alaposan meg kell tisztítani. A mohás és algás rétegeket mechanikusan el kell távolítani, majd 1:3 arányban vízzel hígított Capatox gombaölővel bőven beereszteni. A kezelés után a felületet a követő réteg felhordása előtt hagyjuk jól kiszáradni.

Felületükön porló vakolatok:
Szárazon lekefélni és az egész felületet 1:1 arányban vízzel hígított Sylitol Koncentrátummal alapozni.

Ásványi eredetű bevonatok:
A jól tapadó, nem sérült bevonatokat szárazon vagy nedves eljárással meg kell tisztítani. A már nem jól tapadó, sérült bevonatokat el kell távolítani. Alapozás 1:1 arányban vízzel hígított Sylitol Koncentrátummal.

Régi diszperziós bevonatok és vakolatok:
Diszperziós alapú felületeken a szilikát termékek nem tudnak megtapadni. A régi diszperziós bevonatokat ezért maratással el kell távolítani, a felületet végezetül magasnyomású forró vizes mosóberendezéssel át kell mosni.

Terméskő:
A terméskő felületek legyenek tiszták, szárazak és kivirágzástól mentesek.

Vakolat javítások:
A megnyitott repedések és vakolathibák javításakor ügyeljünk arra, hogy a javító vakolat szilárdsága és struktúrája megfeleljen az eredeti vakolaténak. A javított felületeknek a bevonás előtt teljesen ki kell száradniuk. Kisebb hibákat kültéri glettanyaggal is javíthatunk.

Műszaki tanácsadás:
A gyakorlatban előforduló összes felület és annak alapozási technikája nem részletezhető ebben a termékismertetőben. Bonyolultabb eseteknek szaktanácsadóink részletes, az adott objektumra vonatkozó segítséggel állnak a rendelkezésre.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.