Sylitol-Finish Kiváló vízpára áteresztô, ásványi alapú homlokzatfesték

 

Sylitol-Finish homlokzatfesték alkal-mas régi ásványi és szilikát alapú festések renoválására, különösen műemlékvédelem alatt álló épületek esetében, továbbá mész-, mészce-ment és cementhabarcs vakolatok és terméskő felületek festésére. Sylitol-Finish homlokzatfesték alkal-mas továbbá vakolatjavító rendsze-rek fedő festésére.

Tulajdonságai:
Környezetkímélő, kiválóan vízpára áteresztő, időjárásálló, ásványi ere-detű falfesték.

Kiszerelés:
2,5 liter; 5 liter, 10 liter

Kötőanyag:
Kálivízüveg szerves stabilizátorokkal.

Tárolás:
Hűvös és fagymentes helyen, erede-ti, lezárt csomagolásban 12 hónapig tárolható.

 

Alapozás: Sylitol Koncentrátummal, 1:1 arányban vízzel hígítva.
Közbülső és fedő rétegek: Sylitol-Finish homlokzatfesték, max. 10 %-ban Sylitol Konzentratummal hígítva.

Felhordás:
Kenéssel, hengerezéssel vagy szó-rással.

Színezés:
A ColorExpress színező rendszerben színezhető

Hígítás: Sylitol Konzentratummal.

Anyagfelhasználás:
Kb. 200 ml/m2 a közbülső és fedő rétegre. (Tájékoztató jellegű érték, a pontos anyagfelhasználást próba felhordásával lehet megállapítani.

Szín:
Fehér, és bázisok, ColorExpress géppel színezhető.

Feldolgozási hőmérséklethatár:
(Anyag-, alapfelület és levegő hő-mérséklet a feldolgozás és a szára-dás alatt) + 7°C fölött, közvetlen napsugárzás, eső és erős szél esetén nem szabad felhordani. Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre!

Száradási idő:
20 °C-on és 65 % relatív levegő páratartalom mellett az egyes réte-gek felhordása között legalább 12 óra száradási időnek kell eltelnie. Ala-csonyabb hőmérséklet és magasabb levegő páratartalom esetén a szára-dási idő megnő.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal, tiszta vízzel le kell mosni.
A festendő felületek környezetét, különösen az üveg-, kerámia-, klinker-, terméskő- és fémfelületeket gondosan le kell takarni. Az esetleges fröccsenéseket bő vízzel azonnal le kell mosni. A termék speciális tulajdonságai megőrzése érdekében azt más ter-mékkel keverni nem szabad. Az átlapolások elkerülése érdekében az összefüggő felületeket egy fázis-ban, “nedves a nedvesre” eljárással kell bevonni. Nem alkalmas lakk, diszperziós fes-ték, PVC, tiszta gipszvakolat és fa felületek bevonására

Kiegészítő információk:
A termék a vegyszertörvény értelmé-ben nem minősül veszélyes anyag-nak. Ennek ellenére a feldolgozás során a vegyszerekre vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat be kell tartani. Gyermekek számára nem hozzáfér-hető helyen kell tárolni. A bőrrel való hosszabb érintkezés vagy a szembe kerülés fokozott ingerhatásokat vált-hat ki. Az érintett felületeket azonnal bő vízzel le kell mosni.

Hulladékelhelyezés:
Veszélyes hulladék megsemmisítő-ben vagy lerakón. Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt meg-semmisíteni.
Nem juthat a csatornahálózatba vagy nyílt vizekbe.

Az alapfelület legyen tiszta, tapadást rontó anyagoktól mentes és száraz.

Új mész-, javított mész- és ce-menthabarcs vakolatok:
Az új vakolatfelületeket 2-4 hétig bevonatlanul kötni kell hagyni. A porló felületeket és a mészcsurgáso-kat el kell távolítani.

Régi mész-, javított mész- és ce-menthabarcs vakolatok:
Az erősen szennyezett vagy algás felületeket erős kefével, vagy ma-gasnyomású forró vizes mosó beren-dezéssel alaposan meg kell tisztítani. A mohás és algás rétegeket mecha-nikusan el kell távolítani, majd 1:3 arányban vízzel hígított Capatox gombaölővel bőven beereszteni. A kezelés után a felületet a követő réteg felhordása előtt hagyjuk jól kiszáradni.

Felületükön porló vakolatok:
Szárazon lekefélni és az egész felü-letet 1:1 arányban vízzel hígított Sylitol Koncentrátummal alapozni.

Ásványi eredetű bevonatok:
A jól tapadó, nem sérült bevonatokat szárazon vagy nedves eljárással meg kell tisztítani. A már nem jól tapadó, sérült bevonatokat el kell távolítani. Alapozás 1:1 arányban vízzel hígított Sylitol Koncentrátum-mal.

Régi diszperziós bevonatok és vakolatok:
Diszperziós alapú felületeken a szili-kát termékek nem tudnak megtapad-ni. A régi diszperziós bevonatokat ezért maratással el kell távolítani, a felületet végezetül magasnyomású forró vizes mosóberendezéssel át kell mosni.

Terméskő:
A terméskő felületek legyenek tisz-ták, szárazak és kivirágzástól mente-sek.

Vakolatjavítások:
A megnyitott repedések és vakolathi-bák javításakor ügyeljünk arra, hogy a javító vakolat szilárdsága és struk-túrája megfeleljen az eredeti vakola-ténak. A javított felületeknek a bevo-nás előtt teljesen ki kell száradniuk. Kisebb hibákat diszperziómentes kültéri glettanyaggal is javíthatjuk.

Műszaki tanácsadás:
Az összes, a gyakorlatban előforduló alapfelület és azok kezelésének leírása túlmutat a jelen dokumentáció keretein.
Amennyiben olyan felületek kezelé-sére van szükség, melyek nem talál-hatók ebben a dokumentációban, feltétlenül egyeztessen a vevőszolgá-latunkkal. Az adott feladatra konkrét tanácsadással mindenkor állunk rendelkezésére.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.