ValttiTeho - fedő jellegű festék külső fafelületekre

Jellemzők:

TÍPUS UV- és időjárásálló, lenolajat tartalmazó, kocsonyás állagú, fedő jellegű festék külső fafelületekre.
ALKALMAZHATÓSÁG Új és kezeletlen, valamint előzőleg alkid festékkel kezelt, lazúrozott vagy lakkozott rönkházak, fa homlokzatok, kültéri fapanelek, kerítések, tárolók, kerti bútorok, ablakok és ajtók külső felülete, stb. festésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Fa homlokzatok, kültéri fapanelek, kerítések, tárolók, kerti bútorok, ablakok és ajtók külső felülete, stb. festésére.

 

 

Bázis festék A és C
Színskála A Tikkurila Valtti színkártya szerint.
Fényességi fokozat félmatt
Fedőképesség Csiszolt, sima fafelületekre: 9-11 m²/liter/réteg. Csiszolatlan, durva fafelületekre: 6-8 m²/liter/réteg.
A fedőképesség nagyban függ a felület minőségétől, a fa nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Kanna méretek 0,9l, 2,7l, 9l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja Ecset, szórás
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 8-12 óra múlva érintésszáraz, 16 óra múlva átfesthető. A különböző környezeti tényezők lelassíthatják, vagy felgyorsíthatják a száradási folyamatot.
Szárazanyag tartalom Szárazanyag-tartalom: kb. 42%, színtől függően.
Sűrűség 1.1 kg/l, ISO 2811.
Tárolás Felhordási, tárolási és szállítási hőmérséklet: +5°C - +25°C. Tűztől és hőtől, direkt napfénytől távol tartandó. Száraz, hűvös és jól szellőző helyen tárolandó. Fagytól védendő. Oxidálószerektől, erős lúgoktól, erős savaktól elkülönítve tárolandó.

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete +5 °C, alevegő relatív páratartalma legfeljebb 80 %.
Előkészítés A felület legyen száraz, tiszta, valamint zsír-, olaj-, viasz- és egyéb szennyeződésektől mentes. A rossz állapotú, pergő régi festékréteget el kell távolítani. A jól tapadó régi festékréteget alaposan le kell csiszolni. A fényes felületeket csiszolja le. A csiszolás után portalanítsa a felületet. Az új, kezeletlen fafelületeket (különös tekintettel az esőnek és a nedves levegőnek fokozottan kitett felületekre) alapozza Valtti Base alapozóval.
Festés Használat előtt jól keverje fel a festéket, majd hordja fel két rétegben, különösen erős időjárási hatásnak kitett felületen (pl. vízvető deszkázat esetében) három rétegben. Fessen a rostok irányában haladva. A rostvégeknél bőven használjon a festékből. Fessen egyszerre egy felületi egységet, hogy egyenletes bevonatot kapjon.
Ne hordja fel magas felületi hőmérsékletű fafelületre és kerülje az alkalmazást közvetlen napsütésben. A fa nedvességtartalma maradjon 16% alatt, a levegő és a felület hőmérséklete legalább +5˚C, a levegő páratartalma legfeljebb 80% legyen.
Felújítás: A felület legyen mentes a zsíros és egyéb szennyeződésektől. Felújításként elegendő a festéket egy rétegben felhordani.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa 1050-es lakkbenzinnel.
határérték EU határérték erre a termékre: (kategória/alkategória: A/e) 500g/l(2007)/ 400g/l(2010)
A termék VOC tartalma: <400g/l

 

Szenzibilizáló anyagot (2-Butanon-oxim, Kobalt(2+)só) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. Veszélyesanyag tartalom: Oldószer nafta (ásványolaj), 2-Butanon-oxim, Kobalt(2+)só R 10 Kismértékben tűzveszélyes S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható További információt lásd a biztonságtechnikai és a műszaki adatlapon.

A folyékony hulladékot veszélyeshulladék-lerakóhelyre kell szállítani. A száraz, teljesen üres kannákat szelektív hulladékgyűjtőbe, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre kell szállítani.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.