Valtti Opaque (Vízhígítású Favédőfesték) - Opaque wood finish

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, félmatt, alkid erősítésű akril festék, külső fafelületekhez. Időjárásálló, rugalmas, a fa korhadása és penészesedése ellen védelmet nyújtó, víztaszító és tartós bevonatot képez.
ALKALMAZHATÓSÁG Fafelületek fedőfestésére, ablakok, ajtók, nem záródó felületeire, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Korábban Valtti Opaque-al festett, vagy lakkozott fafelületek újrafestésére is kitűnően alkalmazható.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Fafelületek fedőfestésére, ablakok, ajtók, nem záródó felületeire, rönkházakra, kerítésre, tárolókra és kerti bútorokra. Korábban Valtti Opaque-al festett, vagy lakkozott fafelületek újrafestésére is kitűnően alkalmazható.

 

 

Bázis festék VVA és VC
Fényességi fokozat félmatt
Fedőképesség Csiszolt fa esetén rétegenként 8-10, gyalult fa esetén 4-8 m2/liter. A mindenkori fedőképességet befolyásolja a felület mintázata, porózussága és a fa nedvességtartalma.
Kanna méretek 0.9 l, 2.7 l, 9 l és 18 l
Hígító Víz
Felvitel módja Ecsettel vagy szórással.
Magasnyomású szórás esetén:
-fúvóka 0,018”-0,023”
-hígító: víz 0-10tf%
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén Kb. 1 óra múlva érintésszáraz, 2 óra múlva újrafesthető.
Szárazanyag tartalom Kb. 37%, színtől függően.
Sűrűség 1.2 kg/l, ISO 2811
Tárolás Fagytól védendő.

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C, a levegő relatív páratartalma legfeljebb 80%-os.
Előkészítés A felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, viasztól mentes. Az
egyenetlen felületeket le kell csiszolni. Kezeljük a csomókat Tikkurila
Knotting Lacquer-rel Az új, vagy kezeletlen fafelületeket Valtti Baseszel
alapozzuk. A fényes felületeket csiszoljuk le. Minden fémfelületet
kezeljünk Unica Metal Primer-rel.

Megjegyzés: A különösesen a világos színek esetén tapasztalható színvesztés jelentkezhet a csomókon és az esetleges gyantás felületeken. A felület előkészítését tekintve fordítson különösen nagy figyelmet a következő fafajtákra: tölgy, teak, cédrus, Douglas fenyő, mahagóni és idigbo, stb. Ezek a fafajták olajat és vízben oldódó tannint tartalmaznak, amely anyagok befolyásolhatják a termék megtapadását, száradását és kikeményedését, vagy okozhatják a felület színvesztését.
Alapozás Alapozza az egész új felületet, és alapozza pontokban a korábban már festett, helyenként csupasz fafelületet Valtti Base alapozó olajjal.

Használja az Unica Tapadó Alapozót, más néven az Otexet az olyan fafelületek alapozására, amelyek esetlegesen átszivárgó vegyi anyagokat tartalmaznak, amik foltosodást okozhatnak a lefestett felületen.
Alapozza az összes festetlen fémfelületet és az esetlegesen rozsdásodó pontokat Rostex-szel.

Megjegyzés: A Valtti Base-t kell használni az összes olyan kültéri fafelületre, amelyet előzőleg nem kezeltek egy elfogadott konzerváló anyaggal, vagy nem vákuum-impregnáltak.
Használjon a festékből bőségesen a bütü részeken.
Festés A Valtti Opaque-ot használat előtt alaposan keverje fel, majd ecsettel vigye fel 1 vagy 2 rétegben a felületre, a megfelelő színhatás elérése érdekében. Az ecsettel való használathoz a festéket 5%-ban hígíthatjuk vízzel. A szórással való alkalmazáshoz 10%-ban hígíthatjuk vízzel. A Valtti Opaque-kel való festéshez a polyester és nylon ecsetek a legalkalmasabbak. A végső szín mélysége függ a fa típusától és a felület eredeti színétől.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal vízzell.
határérték (cat A/e) 130g/l(2010)

 

Xi, irritatív Veszélyes anyag tartalom: oktil-izotiazolin < 1% R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat. S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24 A bőrrel való érintkezés kerülendő.S28 Ha az anyag bőrre kerül bő vízzel azonnal le kell mosni. S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem- / arcvédőt kell viselni. S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható A termékről biztonsági adatlap kérhető.

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.