Betolux (Padlófesték)

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Beltéri betonfelületek festésére. Fára és falemezekre, valamint fémfelületekre is használható. Kültérben a fémfelületeket antikorróziós alapozóval kell lekezelni. Lásd a használati utasítást. Enyhe mechanikai és kémiai terhelésnek kitett lakóterek, üzlethelyiségek és raktárak padozatának, pincék, lépcsôk, szaunák, mosó- és fürdôhelyiségek, garázsok, istállók festésére alkalmas.

 ALKALMAZÁS

Új, festetlen felületek: a száraz, minimum egy hónapos betonpadlókról és felületekrõl emulziós mosással távolítsa el a szennyezõdéseket, olajat és zsírt, majd gondosan öblítse le a felületet. Az esetleges cementfelúszást csiszolja le a felületrõl. Tisztítsa meg a fa, illetve a falemez felületeket a por-, zsír- és  olajszennyezõdésektõl. A fémfelületekrõl 1050-es lakkbenzinnel távolítsa el a szennyezõdéseket, olajat és zsírt, a rozsdát pedig kaparóvassal és drótkefével kell eltávolítani. Szükség esetén a fémfelületeken Rostex rozsdagátlóval lehet alapozófestést végezni. 

Korábban festett felületek: mossa le a festett felületet lúgos mosószerrel (Maalipesu), majd gondosan öblítse le vízzel. Távolítsa el a régi, leváló festéket. Alaposan csiszolja meg a felszínt.

Használat elõtt gondosan keverje fel a festéket. A felhordás ecsettel, hengerrel  vagy szórással történhet 1-2 rétegben. Két réteg esetében az alapozáskor hígítsa a festéket 1050-es lakkbenzinnel 20-30%-ban. 
A fedõfestést egy nap elteltével végezhetjük köztes csiszolás után, hígítatlan vagy enyhén hígított festékkel vékony rétegben.

Fedőképesség : Betonpadlók kb. 7 m²/l, fém- és fafelületek kb. 11 m²/l A fedõképességet a kezelendõ felület érdessége, porózussága, valamint a kezelés módja és körülménye befolyásolják.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.