Tunto Hieno (Finomszemcsés dekorációs struktúrglett)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású akrilát struktúrglett.
ALKALMAZHATÓSÁG Alkalmazható téglára, gipszkartonra, farostlemezre, új vagy festett betonra, illetve vakolt felületekre. A Tunto Finomszemcsés bevonat mennyezeteken is használható.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Beltéri falakra és mennyezetekre.

 

Bázis festék AP és C
Színskála TUNTO Színkártya ajánlásai alapján illetve a Symphony rendszer kikeverhető árnyalataiban. A fal végleges színe függ a fényviszonyoktól és a termék felületi struktúrájától. A terméket színezés előtt alaposan keverje össze.
Fényességi fokozat teljesen matt
Fedőképesség 1 - 9 m2/l, festési technikától függően:
- vastagon hengerelve 1 - 1,5 m2/l
- vékonyan hengerelve 4 - 5 m2/l
- ecsettel 2 - 2,5 m2/l
- vastag spatulával 2 - 2,5 m2/l
- vékony spatulával 7 - 9 m2/l
A mindenkori fedőképességet befolyásolja a felület mintázata, porózussága és a fa nedvességtartalma.

Kanna méretek 2,7 l, 9 l.
Hígító Víz
Felvitel módja ecset, henger, spatula; mintázáshoz: tapétavágókés, puha kefe, mintázóhenger, stb.

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 24 óra múlva újrafesthető.
Szárazanyag tartalom Kb. 53%.
Sűrűség 1.0 kg/l, ISO 2811.
Tárolás Fagytól védendő.
Termékkód 960_7014

 

Festési körülmények A felület legyen száraz. A felület és a levegő hőmérséklete legyen 5°C-nál magasabb, és a levegő páratartalma pedig 80% alatt legyen.
Előkészítés Festetlen felületeken:
A felület legyen száraz, tiszta, por-, kosz- és zsírmentes. Simítsa el a repedéseket és mélyedéseket glettel. Alapozzon minden kezeletlen felületet FEELINGS vagy LUJA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓVAL.

Korábban festett betonfelületeken:
Zsírtalanítsa le a korábban festett felületeket, majd öblítse le óvatosan vízzel. Amennyiben szükséges, simítsa el a felületet tömítővel. Csiszolja le a kemény, fényes felületeket mattra, majd távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.
Festés Használat előtt alaposan keverje fel a TUNTO Finomszemcsés dekorációs struktúrglettet. Hordjuk fel az anyagot egy henger segítségével. A felületet mintázhatjuk széles és kemény ecset vagy acél spakli segítségével. Egyszerre 1 m2-es felületen, vastagon terítse el a bevonatot a beltéri falon, majd azonnal kezdje a végső mintázást. Óvakodjon a vastag felhordástól, hogy elkerülje a repedéseket a megszáradt anyagban. A homogén felület érdekében tartalékoljon elegendő anyagot a kannában, a színkülönbségek elkerülése végett.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal tiszta vízzel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató Tisztítsa a felületet száraz ruhával vagy porszívóval.

 

A termék összetétele miatt nincs szükség vészjelzésekre. A termékről biztonsági adatlap kérhető.

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.