Tunto Karhea (Durvaszemcsés dekorációs struktúrglett)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású akrilát struktúrglett.
ALKALMAZHATÓSÁG Beltéri falakra és mennyezetekre. Alkalmazható téglára, gipszkartonra, farostlemezre, új vagy festett betonra, illetve vakolt felületekre.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Beltéri falakra és mennyezetekre.

 

Bázis festék RPA és RPC
Színskála TUNTO Színkártya ajánlásai alapján illetve a Symphony rendszer kikeverhető árnyalataiban. A fal végleges színe – a termék jellegéből adódóan – általában sötétebbnek tűnik az eredeti kevert színnél. A terméket színezés előtt alaposan keverje össze.
Fényességi fokozat teljesen matt
Fedőképesség 0.5 – 0.7 m2/l. A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.
Kanna méretek 16,5 kg (Kb. 9 l).
Hígító Víz
Keverési arány 1% vízzel.
Felvitel módja acél vakolókanál, szórás, mintázáshoz: pl. műanyag simítólapát
Szórás esetén használjon speciális, vakolat felhordására alkalmas szórópisztolyt min. 5 mm-es fúvókamérettel.
Szórás előtt távolítsa el a kis fém lapocskát, ami a színre keverés közben a kannába eshet.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 24 óra múlva újrafesthető.
hő ellenállóság 80ºC, ISO 4211-3
Szárazanyag tartalom Kb. 65%
Sűrűség Kb. 1.8 - 1.9 kg/l ISO 2811.
Tárolás Fagytól védendő.

 

Festési körülmények A felület legyen száraz. A felület, a bevonat és a levegő hőmérséklete legyen 5°C-nál magasabb, és a levegő páratartalma pedig 80% alatt legyen.
Előkészítés Festetlen felületeken:
A felület legyen száraz, tiszta, por-, kosz- és zsírmentes. Simítsa el a repedéseket és mélyedéseket glettel. Alapozzon minden kezeletlen felületet FEELINGS vagy LUJA UNIVERZÁLIS ALAPOZÓVAL.

Korábban festett betonfelületeken:
Mossa le korábban festett felületeket MAALIPESU tisztítóval, majd öblítse le óvatosan vízzel. Amennyiben szükséges, simítsa el a felületet tömítővel. Alapozza le a felületet színezett FEELINGS UNIVERZÁLIS ALAPOZÓVAL.
Bevonat felvitele Használat előtt alaposan keverje fel a TUNTO Durvaszemcsés dekorációs struktúrglettet. Használjon acél spatulát a szemcsevastagságú réteg felhordására. Azonnal dörzsölje meg a felületet (max. 15 percig) műanyag simítóval. Amennyiben a műanyag simító akadozik, túl sok bevonatot hordott fel. A felesleget acél spatulával húzza le a bevonat irányába. A homogén felület érdekében tartalékoljon elegendő anyagot a kannában, a színkülönbségek elkerülése végett.
Az ablakokat alapozás és festés előtt takarja le, és az ablakokról azonnal távolítsa el a keletkezett festékpacákat. A megmaradt bevonatot kaparja vissza az eszközökről a tartályba, a lefolyó dugulásának elkerülése végett.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal tiszta vízzel.
Karbantartási útmutató Tisztítsa a felületet száraz ruhával vagy porszívóval.
határérték EU VOC 2004/42/EC (cat A/I) 200 g/l (2010), TUNTO
Durvaszemcsés dekorációs struktúrglett max. VOC-tartalma: 200g/l

 

A termék összetétele miatt nincs szükség vészjelzésekre. A termékről biztonsági adatlap kérhető.

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.