FibroSil A vakolatrepedések áthidalására alkalmas –felületegalizáló.
Rost megerősítéső bel- és kültéri alapozófesték – diffúzióképes.
Diszperziós és szilikongyanta-emulziós festékkel átfesthető.

 

A FibroSil repedésáthidaló anyag, alkalmas a vakolatfelületek illetve régi hordképes diszperziós bevona-tok átdolgozására.
A FibroSil átdolgozható olyan disz-perziós festékekkel, mint pl. Muresko-plus, Amphisilan vagy ThermoSan. Beltérben a FibroSil struktúrált bevo-natként alkalmazható és Caparol valamennyi beltéri festékkel, mint pl. Deco-Lasur matt/fényes átdolgozha-tó.

Tulajdonságok
- vízzel hígítható, környezetbarát, enyhe szagú
- időjárásálló
- aktív kapilláris szárazzóna-képző
- kiváló esővédelem a DIN EN 1062 szerint „alacsony vízáteresztő lépességű” w-érték 0,03[kg/(m2 x h0,5)].
- jó vízgőzáteresztő tulajdonságú a DIN EN 1062 szerint „magas vízgőzdiffúziójú ”Sd-érték < 0,35 m értékkel
- CO2 áteresztő
- jó fedőképességű
- ellenáll az agresszív légszennyező anyagoknak
- könnyedén feldolgozható

Kiszerelés:
25 kg

Kötőanyag:
Műanyag diszperzió kombinációja a DIN 55 945 előírása szerint.

Sűrűség:
Kb. 1,45 g/cm3

Fényességi fok:
Matt

Szín:
Fehér
Max. 5%-ban Alpinacolor vagy az AVA – Amphibolin színekkel és szí-nező festékkel színezhető. ColorExpress rendszerben színezhe-tő.

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen.

Biztonsági előírások:
Gyermekek elől elzárva tartandó. Szembe és bőrre ne kerüljön! Ha szembe vagy a bőrre kerül, azonnal tiszta vízzel le kell mosni. Csatorná-ba, élő vizekbe, földbe engedni nem szabad! A környezetet festés előtt gondosan le kell takarni. Részletes információk a Biztonsági Adatlapban.

Hulladék elhelyezés:
Csak maradéktalanul kiürített edé-nyeket lehet újrafeldolgozásra leadni! Folyékony anyagmaradékot vizes bázisú anyagként, beszáradt anyag-maradékot száraz festékanyagként, ill. a többi göngyöleggel együtt a háztartási hulladékgyűjtőben, lehet elhelyezni.

Termék-kód festékek és lakkok:
M-GP01


Alap, ill. közbenső réteg:
Max. 10% vízzel hígított FibroSil homlokzatfestékkel. Amennyiben az alapfelület minősége megköveteli, egy kiegészítő közben-ső réteget lehet felvinni

Záróréteg:
Tetszés szerint AmphiSilan, Muresko, Amphisilan, PermaSilan vagy ThermoSan homlokzatfestékkel. Beltérben valamenyi Caparol beltéri falfestékkel vagy Deco Lasur matt/fényes festékkel.

Felhordás
Ecsettel, hengerrel.
A sima alapfelületen ecsettel, keresz-tező mozdulatokkal lehet kialakítani az egyenletes felületi struktúrát. A struktúrált alapfelületen pedig hen-ger használata javasolt. A festéket felhasználás előtt jól fel kell keverni. A szerszámok tisztítása vízzel történ-jen.

Anyagfelhasználs:
áKb. 600-800 g/m2 rétegenként sima alapfelületen. Durvább alapfelületen ennek megfelelően több. Pontos mennyiség csak próbafestés-sel megállapítható.

Feldolgozási hőmérséklet:
Min. +5°C levegőre és alapfelületre.

Száradási idő:
+20°C és 65% relatív páratartalom esetén 2-3 óra után porszáraz. 12 óra után átfesthető. 2-3 nap után átszáradt. Alacsonyabb hőmérséklet és maga-sabb páratartalom mellett a száradási idő meghosszabbodik.

Figyelem:
Nem alkalmas vízszintes felületek bevonására olyan helyeken, amelyek az időjárás viszontagságainak van-nak kitéve. Homlokzatokon, amelyek speciális körülményeknek, az időjárás viszon-tagságainak vagy a szokásosnál erősebben vannak nedvességnek kitéve, fokozottan fennáll a gombá-sodás és az alagaképződés veszé-lye. Ezért az ilyen felületekre speciá-lis homlokzatfestékünk a ThermoSan, Amphibolin-W, Duparol-W vagy PermaSilan használatát ajánljuk. Ezek a termékek olyan anyagot tar-talmaz, mely gomba, és algaképződés gátló hatá-sú



Az alapfelületnek szennyeződéstől és leváló részektől mentesnk, valamint száraznak kell lennie.

PII és PIII vakolatcsoport:
Hordképes, normál szívó képességű vakolatok esetében max. 5% vízzel hígított Fibrosil használható. Az erősen szívó vakolatoknál ala-pozni kell Caparol Acryl-Hydrosol-al vagy CapaSol LF Koncentrát-al. Az új vakolatokat 2-4 hétig kezeletle-nül kell hagyni. A javított részeknek jól meg kell kötni és száradni.

Betonfelületek:
Szennyeződés lerakodásokat vagy a lisztesedő réteget mechanikusan, vagy a törvényes előírásoknak meg-felelően, magas nyomású vízsugaras tisztítással el kell távolítani. Az erősen szívó felületeknél alapo-zás Caparol Acryl-Hydrosol-al vagy CapaSol-al. Lisztesedő felületeknél alapozás Dupa-grund-al.

Betonfelületek:
Szennyeződéslerakodásokat vagy a lisztsedő réteget mechanikusan, vagy a törvényes előírásoknak megfelelő-en, magas nyomású vízsugaras tisztítással el kell távolítani. Az erősen szívó felületeknél alapo-zás Caparol Acryl-Hydrosol-al vagy CapaSol LF Koncentrát-al.
Lisztesedő felületeknél alapozás Dupa-grund-al.

Hordképes diszperziós festék bevonatok:
A szennyeződött, krétásodó régi bevonatokat magas nyomású vízsu-gárral a törvényes előírások betartá-sával le kell tisztítani.
A Fibrosil max. 5%-ban CapaSol LF Koncentrát-tal hígítva feldolgozható.

Hordképes, műgyanta bevonatok:
Régi vakolatokat megfelelő módsze-rekkel meg kell tisztítani. Nedves tisztítás után a felületet a követő réteg felhordása előtt hagyjuk jól kiszáradni. A Fibrosil max. 5%-ban vízzel hígítva feldolgozható.

Gombásodott vagy algásodott felületek:
Gombás, mohás, algás rétegeket mechanikusan, vagy vízsugárral a törvényi előírások betartásával el kell távolítani. Növény ill. pollenlerakodá-sokat mechanikusan és/vagy nyílt lánggal eltávolítani. Speciális gomba- és algaölő szerrel, Capatox-szal átkenni és száradni hagyni.

Felületek sókivirágzással:
A sókicspodásokat meg kell szárítani és lekeféléssel eltávolítani. Dupa-grund-al alapréteget kell készíteni. A sókicsapodásos felületeknél a festék tartós tapadásáért, ill. az újabb sórétegek ki nem alakulásáért nem lehet garanciát vállalni.

Hibás helyek javítása:
A hibás helyeket 20 mm mélységig Capalith homlokzatsimítóval ki kell javítani. A javítási felületeket Dupagrund-al le kell alapozni.
/720. sz. Műszaki Információt figye-lembe kell venni./

Műszaki tanácsadás:
A gyakorlatban előforduló valamennyi alapfelületet és azok festési techniká-it ez az ismertető nem tárgyalhatja. Amennyiben olyan alapokkal dolgo-zik, amelyek ebben a műszaki ismer-tetőben nem találhatók meg, fordul-jon szaktanácsadóinkhoz, akik rész-letes és az adott felületre vonatkozó tanácsokkal szolgálnak.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.