Capadecor Metallocryl Exteriör
Fémhatású, selyemfényű, diszperziós falfesték kültérre

 

Capadecor Metallocryl Exteriör selyemfényű, fémhatású kültéri diszperziós festék. Igényes, időjárásálló effektbevonat olyan struktúrált homlokzatfelületekre, amelyeken a jelenlegi trendnek megfelelően fémhatást kívánnak elérni. Nem alkalmas hőszigetelő rendszerekre.
A Capadecor Metallocryl Exteriör előnyösen struktúrált felületeken alkalmazható. Sima, finoman struktúrált alapfelületek, valamint előnytelen fényviszonyok esetén a felületek hengernyomok nélkül, ill. felhősödés-mentesen nem festhetők le.

Tulajdonságok:
• Vízzel hígítható
• Környezetkímélő és enyhe szagú
• Fémhatású
• Időjárásálló
• Algásodásnak és gombasodásnak ellenáll
• Kiváló eső elleni védelem, megfelel a DIN 1062 szerinti „alacsony vízáteresztő képesség” osztálynak, w-értéke kb. 0,01 kg/m2 x h0,5
• Jó diffúziós képesség, megfelel a DIN 1062 szerinti „közepes páradiffúziós képesség” osztálynak, sd értéke kb. 0,5 m
• Speciális célokra Capadecor Metallocryl Exteriör algásodást és gombásodást gátló hatóanyagok nélkül is szállítható.

Kötőanyag:
Műanyagdiszperzió

Sűrűség:
Kb. 1,15 g/cm3

Fényességi fokozat:
Selyemfényű

Szín:
Fémezüst
Capadecor Metallocryl Exteriör ColorExpressz színezőrendszerben számos színösszeállításban szállítható.
• Fémeffekt színek RAL szerint
• korábbi Alucryl színek
Színenként 100 litert meghaladó mennyiség megrendelése esetén gyárilag színezve is szállítható.

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen min. 12 hónapig raktározható.

Kiszerelés:
5 liter, 10 liter

 


Figyelem!
A Capadecor Metallocryl Exteriör nem alkalmas csapóesőnek kitett vízszintes felületekre. A terméket különleges tulajdonságának
megőrzése érdekében más anyagokkal keverni nem szabad. Átlapolások elkerülésére nedves a nedvesre eljárással egy munkafolyamatban kell felhordani.

A Capadecor Metallocryl Exterior esetén olyan termékről van szó, amely algásodás és gombásodás ellen speciális hatóanyagokkal lett ellátva. Ez a hatóanyag mennyiség időben behatárolt védelmet biztosít, amelynek mértéke olyan konkrét feltételektől függ, mint a fertőzés erőssége és a különböző nedvességhatások . Ezért a gombásodás és algásodás hosszantartó megakadályozása nem lehetséges.

Alkalmas alapfelületek és azok előkezelése:
Az alapfelületnek hordképesnek, szennyeződésektől és tapadástgátló anyagoktól mentesnek és száraznak kell lennie.
A felület előkészítés módja a szóban forgó alapfelülettől és annak tulajdonságaitól függ. Ehhez az Amphibolinra vonatkozó Műszaki információkat figyelembe kell venni.
Nem alkalmas olyan alapfelületekre, mint hőszigetelő rendszerek, új plasztoelasztikus bevonatok és fa.
Fémhomlokzatokra a Capalac Disbocolor 493-at ajánljuk.

A 3D színkártya szerinti színű, közbenső Amphibolin rétegeknek a következő Capadecor Metallocryl EXTERIÖR-fedőréteghez illeszkedni kell. (az Amphibolinra vonatkozó Műszaki Információnak figyelembevételével). Közbenső rétegként matt festék alkalmazása nem javasolt! Záróréteg: Capadecor Metallocryl Exteriör-rel hígítás nélkül.

Feldolgozás:
Capadecor Metallocryl Exteriör-t feldolgozás előtt alaposan fel kell keverni. A feldolgozás ideje alatt rendszeresen újból felkeverni.
A Capadecor Metallocryl Exteriör ecsettel vagy hengerrel dolgozható fel. Átlapolásokat át kell hengerelni. A hengerezéshez olyan közepes (12-16 mm) hengert kell használni, amely nem hajlamos a két végén nagyobb festékmennyiség felvételére, mint pl.
• Storch 14 3825
• Rotaplast 27920
• Rotaplast 27220
• Wistoba Goldfaden
Az alumínium csillám egységes hatásának elérésérea Capadecor Metallocryl EXTERIÖR-t egyenletesen kell felhordani, keresztben eloszlatni és egy irányban utánhengerelni. Sima alapfelületeken nagyon mutatós hatást lehet elérni a Capadecor Metallocryl EXTERIÖR hengerrel való felhordását követő oválecsettel való átdolgozással.

Felhordás:
Ecsettel, hengerrel.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel.

Anyagfelhasználás:
Kb. 100 ml/m2 rétegenként enyhén struktúrált felületeken, durvább felületeken megfelelően több. A pontos felhasználás próbafestés útján állapítható meg.

A feldolgozás alsó hőmérséklethatára:
+5 °C alap- és környezeti hőmérsékletre vonatkozóan.

Száradási idő:
20°C-on és 65%-os rel. páratartalom mellett 4-6 múlva felületszáraz és átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom a száradást lassítja.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.