Disbocret® 515 Betonfarbe

 

Repedéstöltő betonvédő festék Kül- és beltéri alkalmazásra - időjárásálló, alkálirezisztens, ultraibolya sugárzásnak ellenáll.
Jól tapadó régi bevonatokon is alkalmazható. Jól töltő, magas fedőképességű.

Víz és károsanyag felszívódása ellen védő bevonat új, és régi, javított beton felületeken. Felületi repedések eltömésére sima vagy durva betonfelületeken. Sima beton felületek finom felületi strukturálására. Felületi simító rétegekre és régi hordképes bevonatokra.
Kül- és beltérben is alkalmazható.

Alapanyag:
Sztirol-akrilát-diszperzió.

Minőségfelügyelet:
A termék gyártása belső és hatósági felügyelet mellett történik.

Kiszerelés:
15 liter műanyag vödör. Ezen túl fehér anyag 12 literes fém kannában két típusban (bázis 1 és bázis 2) a Capamix rendszerben történő színezéshez áll rendelkezésre.

Szín:
Fehér.
A fehér anyag a 12 literes, kizárólag a Capamix rendszerre szánt kiszerelésben a Disbon színkártya szerint 78 pasztell színárnyalatban, a Disbocret Trendsetter színkártya szerint 111 homlokzati színben színezhető a Capamix színező rendszer segítségével.

Fényességi fokozat:
Matt.

Tárolás:
Hűvös, száraz, fagymentes helyen tárolva kb. 1 évig eltartható.

A Disbocret 515 Betonfarbe betonfestéket a következő tulajdonságok jellemzik:
Időjárásálló
Alkálirezisztens
Ultraibolya sugárzásnak ellenáll
Környezetkímélő
0,1 mm-nél kisebb felületi repedéseket elfed.
Vízpára áteresztő
Széndioxiddal szemben tömör
Jól töltő, magas fedőképességű
A fehér anyag 12 literes kiszerelésben Capamix színező rendszerben színezhető

 


Szívóképes ásványi alapok, úm. beton, Disbocret habarcsok, simítók és vakolatok.
Hordképes, tapadó régi bevonatok.
Az alapfelület előkészítése:
1. Hordképes felületek (tapadó-húzószilárdság > 1,0 N/mm2): A szennyeződéseket magasnyomású mosó vagy gőzborotvás berendezéssel eltávolítani.
2. Nem hordképes felületek: Az erősen szennyezett, algás, mohás, erősen porló vagy fényes felületeket homokszórással meg kell tisztítani.
3. Bevont felületek: A nem jól tapadó bevonatokat homokszórással el kell távolítani. A hordképes bevonatokat a megfelelő tisztító eljárással, vízzel vagy gőzborotvával meg kell tisztítani. A régi bevonatok tapadását ellenőrizni kell (tapadó-húzószilárdság > 1,0 N/mm2) 4. Sérülések: Az egyenletes és elegendő vastagságú védőbevonat érdekében a sérüléseket, repedéseket és nagyobb felületi egyenetlenségeket a felület megtisztítása után megfelelő Disbocret javító anyaggal ki kell javítani. Közepesen durva felületet és a kisebb pórusokat Disbocret 510 Füllschicht alapozó simítóval ki lehet egyenlíteni.

Bekeverés:
Disbocret 515 Betonfarbe betonfesték feldolgozásra kész. Feldolgozás előtt még egyszer fel kell keverni. Az időjárástól, az alap szívóképességétől és a felhordás módjától függően max. 5 % vízzel hígítható.

 

Felhordás:
Disbocret 515 Betonfarbe felhordható kenéssel, hengerezéssel és szórással. (Airless fúvókaméret: 0,018-0,021”). Az Airless szórásnál ügyelni kell a szűrő gyakori tisztítására valamint az egyenletes felhordásra. Sima felületeken megfelelő hengerek alkalmazásával finom strukturálás is elérhető. Az anyagot ne hordjuk fel esőben, közvetlen napsugárzás, erős szél mellett és erősen felhevült felületre. Szükség szerint használjunk állványponyva takarást.

A bevonat felépítése:
A szívóképes ásványi alapfelületeket Disboxan 450 Fassadenschutz-al alapozzuk. Az ásványi felületet, melyet helyenként Disbocret 506-al javítottunk CapaSol LF Konzentrat 1:2 vízzel hígított oldatával alapozzuk. A lakkszerű régi bevonatokat Disbon 481 EP-Uniprimer alapozóval alapozzuk. A vízszintes vagy ferde, nem járófelületként használt szívóképes ásványi felületeket Disboxid 433 EP-Grund alapozóval alapozni és még nedvesen Disboxid 942 Mischquarz kvarchomokkal beszórni. Az alapozott, száraz felületekre egy közbülső és egy fedő réteget hordunk fel.

Figyelem:
Disboxid 716 PCC-Feinspachtel finomsimítóval simított felületek már 5 óra elteltével alapozás nélkül átvonhatók. Ezt követően 24 óra várakozási idő elteltével lehet a fedő réteget felhordani.

Anyagfelhasználás:
Kb. 200 ml/m2 rétegenként.

Feldolgozási hőmérséklet:
Az anyag-, környezeti- és alap hőmérséklete 10 °C - 40 °C között legyen. Ügyeljünk a levegő páratartalmára. Az alap és a környezeti hőmérséklet legalább 3 K-nel a levegő harmatpontja fölött legyen. A páratartalom 80%-ot nem haladhatja meg.

Száradási idő:
20 °C-on és 60 % relatív levegő páratartalom mellett 4 óra elteltével porszáraz, 6 óra elteltével esőálló, 12 óra elteltével átvonható.
A VOC tartalomra vonatkozó EU határérték., ez a termék max. 40 g/l VOC tartalommal rendelkezik.

A szerszámok tisztítása:
A szerszámokat és eszközöket használat után azonnal vízzel tisztítani.

Kiegészítő termékek:
Disboxid 433 EP-Grund
Disbon 486 Acryl-Tiefgrund
Disbon 481 EP-Uniprimer
Disbocret 716 Feinspachtel
Disboxid 942 Mischquarz
Biztonsági előírások:
Gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tárolni. Szembe kerülve azonnal bő vízzel kimosni. A vegyszerek kezelésére vonatkozó általános biztonsági és higiéniai előírásokat a káros anyagokban szegény anyagok feldolgozásakor is be kell tartani.

Műszaki tanácsadás:
Ez a Műszaki Ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.