Optiva Formo (beltéri dekorációs bevonó)

Jellemzők:

TÍPUS Beltéri akril bevonó
ALKALMAZHATÓSÁG

A termék alkalmazható cementes mész felületre, valamint cement bevonóra, gipsz kartonra és beton felületekre. Használata egyszerű, a felületet ellenállóvá teszi. A mikroporózus felület biztosítja a fal légáteresztését.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Cementes mész felületre, valamint cement bevonóra, gipsz kartonra és beton felületekre.

 

Jellemzők Consistency: BGS apparatus type: 10-11 cm
Színskála Fehér, valamint még 50 szín a színskáláról.
Fedőképesség

2 – 2,5kg/ m2  (egy zsák alkalmas 5-7 m2 felület teljes fedésére).

Kanna méretek 14 kg
Hígító Víz
Keverési arány Vízzel max. 10%-ban.
Felvitel módja

Rozsdamentes vagy műanyag simítóval

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

A bevonat végleges száradása 48 óra után következik be és a végleges szilárdulási idő 28 nap.

Tárolás A termék szállítása és tárolása légmentes zsákokban történik, 5 – 25 °C hőmérsékleten. Gyermekektől elzárt helyen, napsütéstől óvva tároljuk.

 

Festési körülmények A felület legyen tiszta és száraz. A felület és a levegő hőmérséklete legyen 5°C-nál magasabb, valamint a levegő páratartalma 80% alatt.
Előkészítés A felület legyen száraz, tiszta, por-, kosz-, és zsírmentes. Új meszes cement, cement és beton felületeket érleljük legalább 4 hétig alapozás előtt. Távolítsunk el minden ragasztó és mészfesték maradékot. A hiányosságokat és egyenetlenségeket pótoljuk Tikkurila Prestia töltővel. Alapozzuk a felületet Optiva Grunt festékkel.
Felvitel Hordjuk fel az anyagot rozsdamentes vagy műanyag simítóval körülbelül 1-2 mm vastagságban. A kívánt felületet dörzsöléssel vagy mintázó szerszámokkal érhetjük el. A végső felület minősége függ az alkalmazott eszközöktől, a felhordott anyag vastagságától és a felhordási technikától függ. Amennyiben dekoratív hatást akarunk adni a felületnek, alkalmazzunk Feelings Mintázófestéket (Feelings Effect Paint) és alkalmazzuk a szivacsos technikát.

A Feelings Mintázófestékkel kezelt felület a kezelés után legalább 3 órával éri el az érintési száradást 23°C-os hőmérséklet és 50%-os páratartalom esetén. A bevonat végleges száradása 48 óra után következik be és a végleges szilárdulási idő 28 nap. Javasolt ANZA eszközök alkalmazása.
Szerszámok tisztítása Használat után az eszközöket tiszta vízben mossuk le.

 

Product not classified as a dangerous by Act from 11th of January 2001 about chemical substances and chemical agents (Dz.U. z 2001 r. Nr. 11 poz. 84) also with later changes. A termékrõl biztonságtechnikai adatlap kérhetõ.

A folyékony hulladékot a csatornába engedni nem szabad. A folyékony hulladékot és a száraz, üres dobozokat/kannákat veszélyesanyag-lerakóhelyre kell szállítani.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.