Miranol (Zománcfesték)

Jellemzők:

TÍPUS Univerzális, magasfényű, színezhető, tixotróp alkidfesték, bel- és kültéri, fa és fémfelületekre. Könnyen, megfolyásmentesen felhordható, és jól terülő.
ALKALMAZHATÓSÁG Ablakokra, ajtókra, bútorokra, kerékpárokra, cégtáblákra stb. A Miranol alkalmas korábban alkid, vagy savkatalizátoros festékkel bevont felületek újrafestésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Ablakokra, ajtókra, bútorokra, kerékpárokra, cégtáblákra stb.

 

Bázis festék A és C
Színskála A Miranol, Unica és a Tikkurila Symphony színkártya szerint.
Fényességi fokozat magasfényű
Fedőképesség 12 - 14 m2/l fémfelületekre. 10 - 12 m2/l fafelületekre.

Kanna méretek 0.225 l, 0.9 l, 2.7 l, 9 l, 1 l, 0.1 l és 0.333 l
Hígító lakkbenzin 1050 és Spray hígító 1032
Keverési arány Magas nyomáson történõ szórás:
- fúvóka 0.009" - 0.013" i.e. 0.230 - 0.330 mm
Hígítás: 10 - 20 vol-%

Hagyományos szórás:
- fluid nozzle 1.4 mm – 1.8 mm
Hígítás: 25-35 vol-% (DIN4 18-25 s)
Felvitel módja Hengerrel, ecsettel vagy szórással.
Magas nyomású szórás esetén:
-fúvóka 0,230-0,330 mm
-10-20 tf% hígító
Hagyományos szórásnál:
-fúvóka 1,4-1,8 mm
-25-35 tf% hígító
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 3-4 óra múlva érintésszáraz, 24 óra múlva újrafesthető.
mosásellenállóság Ellenáll minden hagyományos mosószernek.
vegyi ellenállóság Ellenáll a terpentinnek, a lakkbenzinnek, a metilalkoholnak, de nem tűri a nitro bázisú hígítót.
hő ellenállóság 120°C (a világos színek a magas a hőmérséklet hatására besárgulhatnak)
időállóság Jó.
Kopásállóság Jó.
Fénytűrés Jó.
Szárazanyag tartalom Kb. 50 %
Sűrűség 0.9 - 1.1 kg/l színtől függően, ISO 2811
Termékkód 555_6001/3

 

Festési körülmények A festendő felületnek száraznak kell lennie, a felületi hőmérséklet legalább +5OC és a relatív páratartalom legfeljebb 80% legyen.
Előkészítés A felület legyen tiszta, száraz, zsiradéktól, olajtól, rozsdától, viasztól,
leválló részektől mentes. A megfelelő fényességi fok biztosítása érdekében a felületet tökéletesen simára kell csiszolni. A festetlen
vagy teljesen lecsiszolt fa felületeket Unica Adhesion Primer-rel, a lecsiszolt fémfelületeket Unica Metal Primer-rel alapozza.
Festés A Miranol-t használat előtt alaposan keverje fel, majd ecsettel, rövid szőrű hengerrel, vagy szórással vigye fel 2 rétegben a felületre.
Ecsetelés vagy hengerezés során, szükség szerint hígítható 10% White Spirit 1050 hígítóval. Szórás esetében a rétegvastagság nem
haladhatja meg a 40μm-t és legfeljebb 20% Spray Thinner 1032-vel lehet hígítani.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal lakkbenzinnel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.

 

Veszélyes anyag tartalom: Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kezelt nehéz frakció 25-50% Metiletilketoxim < 1% R10 Kevésbé tűzveszélyes R66 Ismételt expozíció a bőr szárazságát és repedezését okozhatja S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni S51 Csak jól szellőztetett helyen használható S62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét. A termékről biztonsági adatlap kérhető.

A hígításmentes oldatot nem szabad a csatornába, sem a hulladékkezelés vízrendszerbe, illetve a földbe ereszteni. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.