Caparol Struktúrfesték (Caparol Streichputz)
Plasztikus, vízzel hígítható, jól töltô homlokzatfesték

 

A Caparol Struktúrfesték kiválóan alkalmas vastag rétegű, finoman plasztikus homlokzati bevonatok készítésére és durva vagy egyenetlen struktúrájú vakolatok egalizálására. Nem alkalmas hőszigetelt homlokzatok renoválására.

Tulajdonságai:
Vízzel hígítható, környezetkímélő, szagsemleges, diffúzióképes, jól töltő, időjárásálló, vastag rétegben is feszültségmentes, repedések nélkül szárad.

Kötőanyag:
Akrilát.

Szín:
Fehér

Raktározás:
Hűvös, de fagymentes helyiségben. Eredeti, lezárt edényben 12 hónapig eltartható.

További információk:
Ez a termék nem minősül veszélyes anyagnak. Ennek ellenére kezelésekor a vegyi anyagokra vonatkozó általános higiéniai és biztonsági előírásokat be kell tartani. Gyerekektől elzárva kell tárolni.

Hulladék elhelyezés:
Veszélyes hulladék tárolóban. Ne dobjuk háztartási hulladék közé. Csatornába és szabad vizekbe nem kerülhet. A maradék anyagot hagyjuk beszáradni és az építési vagy háztartási hulladékkal együtt kell megsemmisíteni.

 


Alapozás: Caparol Struktúrfesték 10 %-ban vízzel hígítva. Fedő bevonat: Caparol Struktúrfestékkel, vízzel a megfelelő sűrűségre beállítva.

Felhordás:
Ecsettel, hengerrel vagy Airless szórással.
Alsó feldolgozási hőmérséklethatár + 5 °C környezeti és alapfelület hőmérséklet alatt, közvetlen napsugárzás mellett, esőben vagy erős szélben nem szabad feldolgozni. Ügyeljünk az éjszakai fagyveszélyre!

Színezés:
Alpinacolor színezőfestékkel. A sötét színárnyalatokat gyárilag színeztessük.

Hígítás:
Tiszta vízzel, max. 10 %-ban.

Száradási idő:
20 °C-on és 65 % relatív levegő páratartalom mellett 4-6 óra alatt felületi száraz., 24 óra elteltével esőálló. Alacsonyabb hőmérsékleten és magasabb páratartalom mellett a száradási idő hosszabb.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel, esetleg háztartási tisztítószer hozzáadásával.

Figyelem:
A termék speciális tulajdonságai miatt nem szabad más anyagokkal keverni. A foltosodás elkerülése érdekében a felületeket egyszerre, ún. “nedves a nedvesre” eljárással kell festeni.

 

Az alapfelületnek tisztának, száraznak és a tapadást gátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Új meszes vakolatok, javított cementvakolatok és cementvakolatok Az új vakolatok felülete legyen száraz és kötött (2-4 hét kötési időt a festés előtt be kell tartani) A porzó felületeket le kell kefélni, a mészcsurgásokat el kell távolítani. Alapozás Caparol mélyalapozó LF-fel. Régi, erős kapart-, szórt- és nemesvakolatok. Az erősen szennyezett felületeket magasnyomású mosó berendezéssel meg kell tisztítani. Az algás felületeket 1:3 arányban vízzel hígított Capatox oldattal kell kezelni és 24 órát száradni hagyni. Alapozás Caparol mélyalapozó LF-fel.

Porló vakolatok:
Alaposan le kell kefélni. Alapozás “nedves a nedvesre” eljárással 2-3 bő réteg Caparol Mélyalapozó TB-vel.
Festetlen beton felületek
A zsaluolaj, -zsír és -viasz maradványokat magasnyomású mosóberendezéssel, zsíroldó szer adagolásával el kell távolítani. A nagyobb kitöréseket alkalmas javító habarccsal ki kell javítani. Vasbeton homlokzatokra CO2-záró bevonatokat ajánlunk, mint pld. Disbocret Betonfesték 515. A felület előkészítéséhez kérje műszaki információnkat.

Régi mész-, cement- és ásványi alapú festékbevonatok
Maradéktalanul el kell távolítani.
Alapozás “nedves a nedvesre” eljárással 2-3 bő réteg Caparol Mélyalapozó TB-vel. Régi, átvonható diszperziós, olaj és lakkfesték bevonatok valamint műanyag vakolatok. (Kivéve hőszigetelő rendszerek) A felületeket jól meg kell tisztítani. Ellenőrizzük a bevonat tapadását. Az olaj- és lakkfesték bevonatokat mechanikusan vagy alkalmas oldószerrel fel kell érdesíteni.
Régi, porló diszperziós, olaj és lakkfesték bevonatok
Szárazon lekefélni, alapozás Caparol Mélyalapozó LF-fel.
Pergő és repedezett diszperziós, olaj és lakkfesték bevonatok valamint műanyag vakolatok (kivéve hőszigetelő rendszerek felületei)
Maradéktalanul el kell távolítani. A magas nyomású mosás után, 1-2 nap száradási idő elteltével Caparol Mélyalapozó TB-vel alapozni. A bevonatot ezt követően 1-2 nap száradási idő elteltével lehet felhordani.
Vakolat javítások
A megnyitott repedések és egyéb kitörések javításánál ügyeljünk arra, hogy a javító habarcs szilárdsága és struktúrája megfeleljen az eredeti vakolaténak. Csak a teljesen megkötött felületeket szabad átvonni.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.