Muresko-plus
Sziloxan erősítésű matt ,akrilát homlokzatfesték.

 

Kültérben időjárásálló és agresszív légszennyező anyagoknak ellenálló bevonat, sima és strukturált alapokra.

Tulajdonságai:
Időjárásálló VOB szerint.- Víztaszító DIN 4108 szerint. - Jó fedőképesség. - Diffúzióképes. - Struktúramegtartó. - Vízzel hígítható, környezetbarát és enyhe szagú.

Kötőanyag:
Tiszta akrilát sziloxán-nal módosítva Alkálirezisztens, nem szappanosodó.

Fényességi fok:
Matt

Szín:
Fehér.

Alpinacolorral, vagy AVA-Amphibolin színezőfestékkel színezhető. Saját színezésnél az összes szükséges mennyiséget egyszerre összekeverni, az esetleges színárnyalati különbségek elkerülése érdekében. Egy színárnyalatban 100 liter feletti rendelés esetén gyárilag színezett kivitelben is szállítható.

Tárolás:
Hűvös, fagymentes helyen.

Kiszerelés: 25kg

Hulladék elhelyezés:
Csekély mennyiséget beszáradni hagyni, majd a többi göngyöleggel együtt a háztartási hulladékgyűjtőn, ill. az ipari, építési területen felállított konténeren keresztül.

 


Alap- és közbenső bevonat:
Muresko Plus, max. 10 % vízzel hígítva.

Befejező bevonat: Muresko Plus, max. 5 % vízzel hígítva.

Felhordás:
Ecsettel vagy hengerrel

Anyagfelhasználás:
Kb. 400-700 g / 2rtg. sima felületre. Durvább felületre értelemszerűen több. Pontos érték csak próbafelhordással állapítható meg.

Alsó feldolgozási hőmérséklethatár:
+5°C alap- és léghőmérséklet.

Száradási idő:
+20°C és 65% relatív páratartalom mellett 4-6 óra után porszáraz és átvonható. 24 óra után esőálló. 3 nap után teljesen átszárad és terhelhető. Alacsonyabb hőmérséklet és nagyobb páratartalom mellett a száradási idő hosszabbodik.

VOC tartalom:
Ez a termék max.1g/l VOC tartalommal rendelkezik

Figyelem!
Átlapolások elkerülése érdekében "nedves a nedvesre" technika alkalmazása javasolt. Nem alkalmas vízszintes, csapadéknak kitett felületek bevonására.

 

Új vakolatokat 2-4 hétig kell kezeletlenül száradni hagyni. Javított vakolatrészeknek jól megkötöttnek kell lennie. Enyhén porzó, szívó vakolatokra alapozás Capasol LF mélyalapozóval Erősen porzó, lisztesedő vakolatokra alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel.

Beton: Magasnyomású, forróvízsugaras tisztítás.
Enyhén szívó, ill. sima felületekre alapozás Caparol Tiefgrund LF-fel.
Lisztesedő, erősen porzó felületekre alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel.
Cementlapok (Azbesztcementlapok)
Tömör felületű lapokra alapozás Dupa-Haftgrund-dal.
Időjárástól megrongálódott, porzó, erősen szívó lapokra alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel.
Szabadon beépített lapoknál az éleket és a hátlapot is bevonni.

Látható téglafalak:
Csak fagyálló, zárványmentes homlokzati-, vagy klinkertégla alkalmas a bevonásra. A fugáknak repedésmentesnek, a téglafalnak száraznak és sóvirágzás mentesnek kell lennie. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel. Amennyiben a közbenső bevonatnál barnás elszíneződés észlelhető, vízmentes Duparol Fassadenfarbe-val kell folytatni a bevonást. Hordképes műgyanta vakolat rétegek (Kivéve homlokzati hőszigetelő vakolatrendszerek) Régi vakolatokat magasnyomású vízsugárral tisztítani. Alapozás Capagrund -al.
Új vakolatokat előkészítés nélkül bevonni.
Hordképes szilikátfesték és -vakolatok Sylitol, vagy AmphiSilan anyagokkal bevonni. Nem hordképes lakk-, diszperziós festék-, vagy műgyanta vakolat rétegek Caparol lemaratóval, lemaratni, majd magasnyomású, forróvízsugárral letisztítani és az alapot jól megszáradni hagyni.
Enyhén porzó, ill. sima felületekre alapozás Capagrund -al.
Erősen porzó, lisztesedő, szívó felületekre alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel.
Nem hordképes ásványi bevonatok Mechanikusan maradéktalanul eltávolítani, magasnyomású forróvízsugárral megtisztítani és jól megszáradni hagyni. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel. Ipari füsttel, vagy korommal szennyezett felületek Vízmentes Duparol Fassadenfarbe-val bevonni. Gombás, mohás, algás felületek, valamint homlokzati hőszigetelő vakolatrendszerek Speciális fungicid és algicid homlokzatfestékkel, Amphibolin-W-vel bevonni. Repedéses vakolat-, vagy betonfelületek Cap-Elast-tal bevonni. Bevonat nélküli mészhomokkő téglafal Sylitol, vagy AmphiSilan anyagokkal bevonni. Sóvirágzásos felületek Szárazon, manuálisan eltávolítani. Alapozás Caparol Tiefgrund TB-vel. Amennyiben kezeletlen, sóvirágos felületet vonnak be, nem garantálható a bevonat tartós tapadása, ill. a további sóvirágzás létrejöttének a megakadályozása.

Kisebb hibás felületek
Kisebb hibákat Caparol Fassadenfeinspachtel-el kijavítani. Nagyobb hibákat, 20 mm-ig Capalith Fassaden-spachtel P-vel. Mély lyukakat, repedéseket és letört sarkokat, max. 50 mm-ig Caparol-Universalspachtel P-vel javítani. Javított felületeket utána alapozni.

Műszaki vevőszolgálat
A gyakorlatban előforduló összes felület és annak alapozási technikája nem részletezhető ebben a termékismertetőben. Bonyolultabb eseteknél szaktanácsadóink részletes, az adott objektumra vonatkozó segítséggel állnak a rendelkezésre.






A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.