Joker (latex festék beltéri falfelületekre)

Jellemzők:

TÍPUS Oldószermentes különleges latex festék gyerekszobák, nappalik, konyhák, mennyezetek, hálószobák, és egyéb száraz beltéri falfelületek festésére. A Joker falfesték mosható, tisztítható, száradás után selymesen matt felületet ad. A termék megfelel az Európai Környezetbarát Szimbólum szigorú előírásainak, nem bocsát ki oldószert, nem szennyezi a levegőt és a vizet.
ALKALMAZHATÓSÁG Beltéri vakolt, beton-, glettelt, tégla-, tapéta-, gipszkarton-, faforgács- és farostlemezek festésére. Új és már korábban festett felületekre egyaránt alkalmazható. Új felületek esetén alapozás szükséges.
A használati utasítás szerint festhető alkidfestékkel bevont felületekre is.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Gyerekszobák, nappalik, konyhák, mennyezetek, hálószobák, és egyéb száraz beltéri falfelületek festésére. A Joker falfesték mosható, tisztítható, száradás után selymesen matt felületet ad.

 

GYÁRTÓ NEMZETKÖZI OLDALÁRÓL KIVÁLASZTOTT SZÍNKÓD ALAPJÁN, NÉHÁNY ÓRÁN (AKÁR PERCEKEN BELÜL) BELÜL
PONTOS ÁRAJÁNLATOT ADUNK.
SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK:



színkód
falfelület mérete (nm)
falfelület minősége
festendő felület színe

Tikkurila színkártyák

NCS nemzetközi színrendszer

ajánlat kérés

Bázis festék A és C
Színskála A Tikkurila Symphony színezőrendszer alapján kikeverhető árnyalatokban.
A színezett termékek kis mértékben segédoldószert tartalmaznak
Fényességi fokozat matt
Építési anyag kibocsátási osztálya M1
Fedőképesség

10 - 12 m2/liter festett felületen, 7 -9 m2/liter festetlen felületen.

Kanna méretek A és C bázisfestékek 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l, A -bázisfesték 18 l kannában.
Hígító Víz
Felvitel módja

Ecsettel, szórással vagy hengerezéssel. Magas nyomáson történő szórásnál a fúvóka átmérője 0.015” – 0.021”.
Higítás: Max. 10% vízzel

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

23°C -on, 50%-os relatív páratartalom esetén: 1/2 óraelteltével porszáraz,
1-2 óra múlva újrafesthető.

mosásellenállóság Több mint 5000-szer súrolható
vegyi ellenállóság Ellenáll a tisztítószereknek és gyenge oldószereknek, mint pl.lakkbenzin.
hő ellenállóság 85°C ISO 4211-3
Szárazanyag tartalom Kb. 40% színárnyalattól függően
Sűrűség Kb.1,3 kg/liter színárnyalattól függöen, ISO 2811
Tárolás Fagytól védendő.

 

Festési körülmények A festendő felület legyen száraz, a hőmérséklet legalább + 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt legyen.
Előkészítés Új, festetlen felületek:
Távolítsa el az új felületről a port és a szennyeződést. Szükség esetén Tikkurila Spakkeli vagy Presto glettel alakítsa simává a felületet, majd csiszolja le a megszáradt felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. Alapozza a felületet Feelings Universal Primer alapozóval, majd ezek után fesse le a Joker beltéri falfestékkel két rétegben. Erős színek alá használjon színezett alapozót.

Festett felületek: Mossa le a festett felületet lúgos mosószerrel, majd gondosan öblítse le vízzel. A kemény és fényes alkidfestékkel fedett felületeket csiszolja mattra. Távolítsa el a csiszolás során keletkezett port. Glettelje ki a mélyedéseket és a lyukakat Spakkeli tapasszal vagy Presto glettel, majd csiszolja át a megszáradt felszínt. Törölje le a csiszoláskor keletkezett port. Alapozza a felületet Feeling Universal Primer alapozóval, erős színek esetén színezett alapozóval.
Festés Használat előtt gondosan keverje fel a festéket, szükség esetén higítsa max. 10% vízzel. A felhordás ecsettel, hengerrel vagy szórással történhet 1-2 rétegben.
Szerszámok tisztítása Tisztítás vízzel és szappannal.
határérték EU határérték erre a termékre (kategória/alategória): A/a, 30g/l(2010).
Ez a termék legfeljebb 30g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termék összetétele miatt nincs szükség vészjelzésekre. A használat során kerülni kell a bőrrel és a szemmel való érintkezést. A termékről biztonságtechnika adatlap kérhető.

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani.Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók. További információkért kérjen biztonsági adatlapot a forgalmazótól.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.