ThermoSan nano Quarz gitter

Capamix ThermoSan - Speciális felújító festékek többrétegű hôszigetelô rendszerekhez (WDVS)
Optimális nedvességszabályozó tulajdonságú. A CAPAMIX színezőrendszerben színezhető

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A ThermoSan/ Capamix ThermoSan speciális felújító festékek alkalmasak sértetlen homlokzati hôszigetelô rendszerre. Kitűnik optimális épületfizikai tulajdonságaival, így az esô elleni erôs védôhatással és nagyfokú vízgôzáteresztô képességgel. E kiváló jellemzôi révén a ThermoSan/Capamix ThermoSan minden használatos, hordképes WDVSfelületre, így műgyanta-, szilikongyanta-, mész-cement-, szilikát- és könnyűvakolatokra alkalmasak. A ThermoSan hagyományos homlokzatfelületekhez is használható.
.

 ALKALMAZÁS

Kötôanyag: Szilikongyanta-emulzió és speciális műanyag diszperzió kombinációja.
Fényesség fok: Matt.
Szín: Fehér
A ThermoSan színezhetô az AmphiSilan-színkártya mind a 228 színárnyalatában AmphiSilan színezôfestékkel. Továbbá a Caparol 3D-rendszer szerint is. Önálló színezésnél a szükséges teljes
mennyiséget össze kell keverni a színárnyalat-különbség elkerülése végett. 100 liter és ennél több megrendelése esetén gyárilag színezve is szállítható. A Capamix ThermoSan a Color-Express-rendszerben a 3D-rendszer, Alpinacolor, AmphiSilan/ Sylitol, Capamix 900, Panorama, Stadtbild 200, RAL színkártyák szerint is színezhetô.
Tárolás: Hűvös, de fagymentes helyen.
Figyelem!: Gyermekek kezébe nem kerülhet. Szembe vagy a bôrre kerülés esetén, azonnal vízzel alaposan ki- ill. leöblíteni. Szórásnál a ködöt nem szabad belélegezni. Nem juthat csatornába
és természetes vizekbe. A kezelt felületek környékét gondosan le kell takarni. Ha lakkra, üvegre, kerámiára, fémre, természetes kövekre került, azonnal le kell mosni. További információ: Lásd „Biztonsági adatlap”.
Hulladék elhelyezés: Csak üres edényt szabad hulladéktárolóba dobni. Beszáradt anyagmaradék háztartási szemétként is kezelhetô.
Kiegészítô anyag: ThermoGrund Speciális alapozás a WDVS-hez és speciális hígítószer a ThermoSanhoz.
Kiszerelés: ThermoSan 12,5 liter, Capamix ThermoSan: 1,25; 5 és 10 liter, ThermoGrund 10 liter

 FELDOLGOZÁS

Elôkezelés: Alga- vagy penészfertôzöttség esetében a felületeket elôször lekeféléssel, ledörzsöléssel vagy lekaparással kell megtisztítani. Ezután a felületeket Capatox-szal lemosni és megszáradni hagyni.
Alap-, ill. közbensô bevonat: Max. 10% vízzel hígított ThermoSan/ Capamix ThermoSannal. Max. 10% ThermoGrund hozzákeverésével a legtöbb esetben a további alapbevonattól eltekinthetünk.
Fedôréteg: Max. 5% vízzel hígított ThermoSan/ Capamix ThermoSannal. A rétegek felvitele között legalább 12 óra száradási idôt hagyni.
Felhordás: Ecsettel, hengerrel vagy Airless-szóró vagy -hengeres eljárással.
Felhasználás: Kb. 150-200 ml/m2, ill. 230-300 g/m2 rétegenként, sima alapfelületre. Érdes, durva felületekre több. Egzakt felhasználás esetén próbafelhordás végezendô. Feldolgozási hômérséklet: +5 oC az alap és a környezô levegôre.
Száradási idô (20 oC-on és 65% relatív nedvességtartalom mellett): 2-3 óra múlva felületszáraz, 12 óra múlva újra bevonható. Teljes száradás és terhelhetôség kb. 3 nap után. Alacsonyabb hômérséklet és magasabb levegônedvesség esetén a száradási idôk hosszabbak.
Figyelem!: A foltosodás elkerülése érdekében a nagyobb felületeket nedves-anedvesre eljárással egy menetben kell bevonni. Vízzel terhelt vízszintes felületekre nem alkalmazható.
Csak sértetlen WDVS kezelhetô festéstechnikai eszközökkel. Sérült felülethez WDVS céljára a Capatect renováló rendszert ajánljuk. A polisztirollal szigetelt WDVS-re nem szabad oldószertartalmú alapozót felvinni.

Alkalmas alapok:
Az alapoknak szennyezôdéstôl, kivirágzásoktól, leválasztó anyagoktól menteseknek és száraznak kell lenniük. WDVS Sértetlen többrétegű hôszigetelô rendszerek műgyanta, szilikát, szilikongyanta, mész-cement vagy könnyűvakolat felülettel: A vakolatot alkalmas módszerrel megtisztítani. Nagy nyomású vízsugárral, különösen nagy nyomású forróvíz-sugárral régi sértetlen műgyanta-vakolatok tisztításánál ügyelni kell arra, hogy a hômérséklet ne legyen 60 oC-nál magasabb. A tisztítás után elegendô száradási idôt hagyni. Normális szívóhatású, teherbíró vakolatok közvetlenül bevonhatók
ThermoSan / Capamix ThermoSannal, max. 10 % ThermoGrund hozzáadásával. Erôsebben szívó alapokat kiegészítôleg ThermoGrund alapozással kell ellátni. Hagyományos homlokzatfelületek, Vakolatok a PIc, PII és PIII habarcscsoportokban: Az új vakolatoknak megkötöttnek és száraznak kell lenniük. A krétásodó, porló felületeket és a szívó rétegeket el kell távolítani.Az összes vakolatot mechanikusan vagy nyomás alatti vízsugárral, meg kell tisztítani. Az alapbevonat ThermoSan/ Capamix ThermoSan-nal, 10% ThermoGrund hozzáadásával, erôsebb szívóképességnél ThermoGrund-dal. Porló, krétásodó kritikus felületeknél az alapbevonat AmphiSilan Mélyalapozó LF, szükség esetén kétszer nedves-a-nedvesre eljárással.
Régi szilikátfestékek és vakolatok: Az erôsen tapadó rétegeket mechanikusan vagy nyomás alatti vízsugárral, meg kell tisztítani. A kevésbé tapadó, málladozó rétegeket ledörzsöléssel, lecsiszolással vagy lekaparással eltávolítani. Alapbevonat AmphiSilan mélyalapozó LF. Hordképes diszperziós festék bevonatok: Az enyhén csillogó felületeket felérdesíteni. Az elszennyezôdött, krétásódó régi bevonatokat nyomás alatti vízsugárral, a törvényes elôírások figyelembe vételével megtisztítani. Alapbevonat ThermoSan-/ Capamix ThermoSan-nal, 10% ThermoGrund hozzáadásával. Nem hordképes lakk-, diszperziós festék, vagy műgyanta vakolat bevonatok: Megfelelô módszerrel, pl. mechanikusan vagy lemaratással eltávolítani és nagy nyomású forróvíz-sugárral való utántisztítással megtisztítani. Alapbevonat ThermoSan/ Capamix ThermoSan, 10% ThermoGrund hozzáadásával, porló, krétásodó, szívó felületeknél AmphiSilan mélyalapozó LF-fel.
Tégla-homlokzatfalazat: Bevonás céljára csak fagyálló, idegen zárványokat nem tartalmazó elôfalazó elemek vagy klinkertéglák alkalmasak. A falazásnak repedésmentesen fugázottnak és sómentesnek kell lennie. Alapbevonat AmphiSilan mélyalapozó LF. Ha a ThermoSan / Capamix ThermoSan közbensô bevonat után barna elszínezôdés keletkezik, a záróbevonatot Duparollal kell elkészíteni.
Mészhomokkô-falazás: Bevonás céljára csak fagyálló, duzzadó vagy elszínezôdô idegen zárványokat, így homokot vagy agyagot nem tartalmazó felületek alkalmasak. A fugázást repedésmentesen kell elkészíteni. A kenôdô felületeket megtisztítani. A sókivirágzásokat szárazon lekefélni. Alapbevonat ThermoGrund-al.
Felületek sókivirágzással: A sókivirágzásokat szárazon keféléssel eltávolítani. Alapbevonat AmphiSilan Mélyalapozó LF. Sókivirágzásos felületek bevonásánál a bevonat tartós tapadása, ill. a sókivirágzások megakadályozása nem szavatolható. Nagyobb felületeken alkalmazható a Capatect Sanierputzrendszer.
Hibás felületek: A kisebb hibás felületek Caparol Fassaden-Feinspachtel-lel javíthatók ki. Nagy hibahelyek 20 mm-ig C a p a l i t h - Fa s s a d e n s p a c h t e l - l e l javíthatók. A javított helyeket alapozni kell.
Műszaki tanácsadás: Ez a Műszaki Ismertetô nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban elôforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai elôkészítésével. Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást.



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.