AmphiSilan Színezôfesték
Vízzel hígítható, környezetkímélô, színtartó, szilikongyanta bázisú színezôfesték

 

Vízzel hígítható, környezet-kímélő, színtartó, szilikongyanta bázisú színezőfesték

Felhasználás:
AmphiSilan homlokzatfesték színezésére valamint intenzív színhatású falbevonatok és festmények készítéséhez.

Tulajdonságai:
Vízzel hígítható, környezetkímélő, semleges szagú, VOB szerint időjárásálló, magas víztaszító képességű, nem filmképző, mikroporózus, kiváló vízpára áteresztő (sd ca. < 0,05 m), kiváló CO2-áteresztő, jól takaró, agresszív légszennyező anyagokkal szemben ellenálló, gombák, algák és moha megtelepedését akadályozza, feszültségmentes, nem termoplasztikus, könnyen feldolgozható.

Alapanyag:
Szilikongyanta emulzió.

Sűrűség:
Kb. 1,5 g/cm3

Anyagfelhasználás:
Kb. 150-200 ml/ m2
Az anyagfelhasználási érték egy rétegre, sima alapfelületre vonatkozik. Durva felületen az anyagfelhasználás arányosan nő. A pontos értékeket a helyszínen próba felhordásával kell megállapítani.

Száradási idő:
+ 20 °C-on és 65% relatív levegő páratartalom mellett legkorábban 12 óra elteltével átvonható. Alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb, esetenként több napos száradási idővel kell számolni.

Színek:
Sárga, umbra, kobaltkék, zöld, fekete, oxidvörös, okker, oxidnarancs és oxidbarna.

Fény:
Matt, DIN 53 778 szerint.

 

Alkalmas alapok:
Az alapfelület legyen tiszta és tapadást gátló anyagoktól mentes.

Rétegfelépítés:
AmphiSilan homlokzatfesték színezéséhez. Önálló bevonat-ként vagy közbülső rétegként max. 10%-ban vízzel hígítva alkalmazható.

Felhordás:
Ecsettel, hengerrel vagy Airless szóró berendezéssel.

Szerszámok tisztítása:
Használat után azonnal vízzel, esetleg háztartási tisztítószer hozzáadásával.

Figyelem!
Nagyobb felületek festésekor a foltosodás elkerülésére az egybefüggő felületeket egyszerre, ún. “nedves a nedvesre” eljárással kell festeni. Vízszintes, csapadékvíznek kitett felületekre ne használjuk.

Összeférhetőség:
Az AmphiSilan színezőfestéket nem szabad más festékekkel, különösen diszperziós vagy szilikát bázisú színező anyagokkal vagy színező koncentrátumokkal összekeverni. Kizárólag Amphisilan homlokzatfesték színezésére alkalmas.

Takarások:
A környező, nem festendő szerkezeti elemeket, különösen a fa, üveg, kerámia, klinker, terméskő, fém és lakkozott felületeket gondosan le kell takarni, az esetleges fröccsenéseket bő vízzel azonnal lemosni.

Alsó feldolgozhatósági hőmérséklet:
+5 °C alap- és környezeti hőmérséklet.

Raktározás:
Hűvös, de fagymentes helyen 12 hónapig raktározható.

Kiszerelés:
250 ml, 750 ml, 2,5 l; 5 l; és 12,5l

Biztonsági előírások:
Gyerekek számára nem hozzáférhető helyen tároljuk! A bőrre vagy szembe kerülve azonnal bő vízzel mossuk le. Szóráskor a festékködöt nem szabad belélegezni. Nem juthat nyílt vizekbe vagy a csatornahálózatba.

Megsemmisítés:
Kizárólag teljesen kiürített edényt szabad újrafeldolgozásra leadni. A maradék anyagot hagyjuk beszáradni és az építési vagy háztartási hulladékkal együtt kell megsemmisíteni.

Műszaki vevőszolgálat:
A gyakorlatban előforduló összes felület és annak alapozási technikája nem részletezhető ebben a termékismertetőben. Bonyolultabb eseteknek szaktanácsadóink részletes, az adott objektumra vonatkozó segítséggel állnak a rendelkezésre.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.