Finngard Silicate (homlokzatfesték)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, teljesen matt szervetlen szilikát festék, bel- és kültéri homlokzatokra.
ALKALMAZHATÓSÁG Betonra és vakolatra, továbbá alkalmazható korábban meszelt vagy szilikát festékekkel kezelt felületeken. Szerves festékekkel kezelt falfelületeken történő alkalmazása csak a korábbi festékréteg teljes eltávolítását követően javasolható.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Bel- és kültéri homlokzatokra.

 

Jellemzők Vízpára ellenállóság: Sd, H20 < 0,14 m
CO2 diffúziós ellenállás: Sd, CO2 < 1 m
Tapadás: > 0.8 N/mm2
Színskála Tikkurila Homlokzati Színkártya.
Fedőképesség 3–5 m2/liter rétegenként. A gyakorlati kiadósság sok tényezőtől függ: textúra, porozitás, felhordási technológia.
Hígító Víz
Felvitel módja Felhordható ecsettel vagy hengerrel.
Hígítás: amennyiben szükséges, hígítsa 10%-ban Finngard Szilikát Alapozóval az alsó réteget, és vízzel a fedőréteget.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 23°C hőmérsékleten, 50%-os relatív páratartalom mellett, a Finngard Szilikát homlokzatfesték 12 óra elteltével újrafesthető.
Sűrűség 1,4 kg/liter

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C, a levegő relatív páratartalma legfeljebb 80%-os.
Előkészítés Távolítson el minden szennyeződést, sókat, leváló anyagot. Tisztításhoz és a penész eltávolításához használjon megfelelő Tikkurila terméket. Győződjön meg arról, hogy a festendő felületek jól tapadnak az alsó réteghez. Javítson és gletteljen ki minden felületi hibát, repedést, mélyedést a megfelelő tapaszokkal. A fényes, üveges felületeket géppel meg kell dörzsölni. Figyelem: A beton vagy cementben gazdag anyagok relatív páratartalma 90% alatti legyen alapozás vagy festés előtt.
Alapozás Minden új, kezeletlen vagy porózus felületet alapozzon Finngard Szilikát Alapozó és tiszta víz 1:1 arányú elegyével, majd vigye fel „nedves a nedvesre” technológiával a felületre. A szilárd felületeket alapozza Finngard Szilikát Alapozó és Finngard Szilikát homlokzatfesték 1:2 arányú keverékével.
Felvitel Keverje fel alaposan festéket, majd hordjon fel 1-2 réteg Finngard Szilikát homlokzatfestéket ecsettel vagy hengerrel. A színeltérések elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a felület kifestéséhez elegendő mennyiségű festékkel rendelkezik. A porózus és fokozottan nedvszívó felületek kezeléséhez keverje a festéket 1:1 arányban vízzel. Figyelem: A szilikátfesték korrozív hatású, ezért óvja a festeni nem kívánt felületeket, beleértve az üveget, fémrészeket, stb. A festékfoltokat azonnal távolítsa el vízzel.
Szerszámok tisztítása Használat után az eszközöket azonnal mossa le vízzel.

 

A termék összetétele nem indokolja a figyelmeztető jelzést. A használat során megkövetelt a gondos eljárás. A termékről biztonsági adatlap kérhető.

M1: A finn

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.