Finngard Novasil (kültéri homlokzatfesték) - akrilát festék kültéri homlokzat felületekre

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, teljesen matt, enyhén texturált akrilát festék kültéri beton és cementben gazdag kültéri homlokzat felületekre.
ALKALMAZHATÓSÁG Új és korábban már festett kültéri homlokzat felületekre, ideértve a beton és cement vakolatokat is. A Finngard Novasil nem ajánlott előzőleg mésszel, szilikát festékkel festett felületekre.

 

Jellemzők Szárazanyag tartalom: kb. 45%
Sűrűség: kb. 1.5 kg/l
Max. szemcseméret: 0,3 mm
Bázis festék LAP és LC
Színskála A Tikkurila Homlokzati Színkártya. Ajánlott szín tesztet végezni 1-2m2 felületen.
Fényességi fokozat teljesen matt
Fedőképesség 6-9 m2/l rétegenként. A fedőképességet a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.
Kanna méretek 0,9l; 2,7l; 9l; 18l
Hígító Víz
Keverési arány Szükség esetén hígítsa a festéket 10%-ban vízzel.
Felvitel módja Felhordható ecsettel, hengerrel és szórással.
Airless fúvóka nagysága: 0.018” – 0.023”.
Szükség esetén hígítsa a festéket 10%-ban vízzel.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 23˚C–on és a levegő 50% relatív páratartalma mellett: a két réget festése között 12 óra teljen el.
Szárazanyag tartalom Kb: 60%
Sűrűség 1,5 kg/liter

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5˚C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt.
Előkészítés A festendő felület legyen tiszta, száraz, és mentes zsírtól piszoktól, sóktól és minden egyéb leváló résztől és felületi szennyeződéstől. Használjon megfelelő Tikkurila terméket a penész eltávolításához és a felület tisztításához. Bizonyosodjon meg arról hogy a lefestendő felület stabilan rajta van-e a felületen. Vakolja újra vagy javítsa ki az esetleges felületi hibákat, repedéseket, lyukakat, stb. a megfelelő javító habarccsal. (A javításhoz használjon Tikkurila Finnseco Beton Javító termékeket) A kifényesedett betonfelületeket csiszolja át. Figyelem: a beton- és cementben gazdag felületek nedvességtartalma legyen kevesebb, mint 10 %.
Felvitel Használat előtt alaposan keverje fel a festéket majd vigyen fel a felületre két réteg Finngard Novasil festéket. Győződjön meg arról hogy elegendő festék áll rendelkezésére egy teljes felület lefestésére, az esetleges színeltérések elkerülése végett. Amennyiben különböző gyártási számú Finngard Novasil festék kerül felhasználásra, úgy a régi és az újabb gyártási számú festékeket keverje össze, és az átfedő részeket a keverékkel fesse le.
Szerszámok tisztítása Használat után az eszközöket azonnal mossa le vízzel.
határérték EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/c, 40g/l (2010).
A termék legfeljebb 40g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termék összetétele nem indokolja a figyelmeztető jelzést. A használat során megkövetelt a gondos eljárás.

M1: A finn

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.