Finngard Concrete (akril lábazat és homlokzatfesték)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, lúgálló, akrilát lábazati és homlokzatfesték, beton-, vakolt felületekre, rostszál-erősítésű cementtáblák, valamint üvegszál-erősítésű ásványgyapot lemezek kültéri festésére. Védelmet biztosít a nedvességgel és a karbonizációval szemben. Előzetesen mésszel, szilikát vagy elasztomer festékekkel kezelt felületekre nem alkalmas.
ALKALMAZHATÓSÁG Beton-, vakolt felületekre, rostszál-erősítésű cementtáblák, valamint üvegszál-erősítésű ásványgyapot lemezek kültéri festésére.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Lakó-, kereskedelmi-, ipari-, raktár és egyéb épületek homlokzata és lábazata.

 

Bázis festék A és C
Színskála Tikkurila Homlokzati Színkártya szerint.
Fényességi fokozat matt
Fedőképesség

Betonlábazatokon és vakolt falakon kb. 4-8 m2/l rétegenként. Nedves rétegvastagság kb. 125-250 µm rétegenként, szárazréteg-vastagság 50-100 µm. A kiadósságot a kezelendő felület érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.

Kanna méretek 0,9l, 2,7l, 9l
Hígító Víz
Keverési arány Szükség esetén hígítsa 20%-ban vízzel.
Felvitel módja

Felhordható ecsettel, hengerrel és szórással. AIrless szórás: fúvóka: 0,018”-0,023”

Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén 23˚C–on és a levegő 50% relatív páratartalma mellett: érintésszáraz 3 óra elteltével és átfesthető 8 óra múlva.
Tapadás


Szárazanyag tartalom kb. 40%
Sűrűség A bázis: 1,32-1,39 g/cm3; C bázis: 1,25-1,29 g/cm3
Tárolás Fagytól védendő

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt. Kerülje a közvetlen napsütésben történő festést.
Előkészítés A betonlábazatot tisztítsa meg vízsugárral a szennyeződéstől, a lerakódott sóktól és a portól. A betonelemek felülete legkorábban egy fűtési szezon eltelte után festhető, miután a szerkezet extra nedvességtartalma elpárolgott, vagy amikor a festendő felület nedvességtartalma 9%-nál alacsonyabb. Ha a beton felülete fényes, akkor mechanikusan, pl. homokszórással, kezelje annak érdekében, hogy megfelelő felületi profilt
kapjon. A porladó és gyenge betont el kell távolítani. Az újonnan vakolt felület 1-2 hónapos szilárdulási idő után festhető.

Távolítsa el a leváló, rosszul tapadó és elporladó festékréteget, a rosszul tapadó, töredezett vakolatot és betondarabokat. Ellenőrizze a betonelemek közötti illesztéseket és szüksége esetén javítsa ki a hibákat.
Alapozás Alapozza a festendő felületet kb. 20%-ban hígított Finngard Beton festékkel. A vakolt vagy régi, festetlen felületeknél a Finngard Primer W
mélyalapozó használata javasolt.
Felvitel Használat előtt alaposan keverje fel a festéket és szükség esetén hígítsa 20%-ban vízzel. A festéket 2 rétegben hengerrel, ecsettel vagy szórással
vigye fel. A rétegek felvitele között minimum 1-2 órának kell eltelnie.
Felületkezelés
Szerszámok tisztítása Használat után az eszközöket azonnal mossa le vízzel.
határérték EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/c, 75g/l (2007).
A termék legfeljebb 75g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termék összetétele nem indokolja a figyelmeztető jelzést. A használat során megkövetelt a gondos eljárás. A termékről biztonsági adatlap kérhető!

M1: A finn

A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.