Finngard Primer W (vízhígítású mélyalapozó)

Jellemzők:

TÍPUS Vízhígítású, szilikon alapú homlokzati alapozó (koncentrátum), a Finngard homlokzatfestékek felhordását megelőző alapozásra (kivéve a Finngard Silicate). Javítja a vízpergető hatást.
ALKALMAZHATÓSÁG Porózus, vízszívó, korábban már festett, vagy festetlen kőfelületek, vakolatok, beton felületek alapozására, elsősorban a Finngard Novasil homlokzatfestékkel történő festést megelőzően.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Lakó-, kereskedelmi-, ipari-, raktár és egyéb épületek homlokzatfestésére.

 

Fedőképesség A készre kevert oldat fedőképessége vakolt vagy beton felületen 2-4 m2/liter, a porózus, vagy érdes felületeken a gyakorlati kiadósság 0.5– 2 m2/liter rétegenként is lehet. A fedőképességet a kezelendő felületet érdessége, porózussága, valamint a felhasználás módja és körülményei is befolyásolják.
Kanna méretek 0,5l; 1l
Hígító Víz
Keverési arány 1:19 arányban vízzel
Felvitel módja Felhordás hengerrel, ecsettel vagy szórás.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén +25°C és 50% relatív páratartalom mellett érintészáraz 2-5 óra múlva. A lekezelt felület legkorábban 24 óra múlva átfesthető Finngard Novasil homlokzatfestékkel.
Vízállóság Megakadályozza az eső és a felületre ráfreccsenő víz kapilláris felszívódását a szerkezetbe. Átereszti az épületből kipárolgó nedvességet. Lecsökkenti a sók kicsapódását az épület felületére és ezáltal megelőzi a sók festett felületet károsító hatásait. Alapfelület
erősítő tulajdonsággal rendelkezik abban az esetben, ha 1:9 arányban, vízzel hígítva használják.
Sűrűség 1 kg/liter
Tárolás Fagytól védendő. A koncentrátumot szorosan lezárt edényben kell tárolni, a raktár hőmérséklete legyen 30°C alatt. A készre kevert oldat 24 órán át tárolható.

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5˚C, a levegő relatív páratartalma legfeljebb 80%-os.
Kerülje a közvetlen napsütésben való festést.
Előkészítés Tisztítsa meg az új felületet a szennyeződéstől és a portól, lepergő anyagoktól, sóktól, mészkő kicsapódásoktól. Amennyiben a sók kicsapódása erőteljesen folytatódik, a felületet mindaddig nem lehet kezelni, amíg a kicsapódás kiváltó okát megszüntetik.
Felvitel A Finngard Primer W vízhígítású mélyalapozót a felhasználási célnak megfelelően, vagy 1:9 arányban, vagy 1:19 arányban kell vízzel
összekeverni. Ha a szilárd felület víztaszító tulajdonságát tovább kívánja növelni, akkor 1:19 arányú hígítást kell alkalmazni. Amennyiben a Finngard Vízhígítású mélyalapozót 1:9 arányban hígítja, akkor az oldat tovább szilárdítja az alapot. A kész keverék 24 órán át használható fel, ezért csak egy napi munkához szükséges mennyiséget ajánlott elkészíteni. A keveréket bőségesen (un. nedves a nedvesre) eljárással, hengerrel, vagy áztatással kell felhordani. Ezt az eljárást 2-3-szor meg kell ismételni. A felület legkorábban a következő napon festhető Finngard Novasil homlokzatfestékkel. Az ablakra freccsenő anyagot azonnal le kell törölni.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal tiszta vízzel.
határérték Eu határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/h, 50g/l (2007).
A termék legfeéjebb 50g/l VOC-t tartalmaz.

 

A termékről biztonsági adatlap kérhető.

M1: A finn

A hígításmentes oldatot nem szabad a csatornába, sem a vízrendszerbe, illetve a földbe ereszteni. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újra feldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.