Everal Primer (alkid alapozó festék fára)

Jellemzők:

TÍPUS Matt alkid festék nyersfa, száraz beton, vakolat, tégla, gipsz és spaklival eldolgozott felületek, valamint mésszel vagy enyves festékkel festett felületek alapozására. Az EVERAL GRUNT eltakarja a felszín alatti részből eredő színkülönbségeket, valamint a vízcseppek és a nedvesedés okozta felszíni elszíntelenedéseket. A festék tixotrópikus jellegének köszönhetően függőleges felületekre is jól használható, mert nem csöpög le.
ALKALMAZHATÓSÁG
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Az EVERAL GRUNT beltéri nyers, fa felületek: ajtók, bútorok, keretek alapozására. A termék megfelel falak és mennyezetek alapozására fürdőszobákban, konyhákban, lépcsőházakban és folyosókon, alkid zománcfestékek alá.

 

Bázis festék AP
Fedőképesség 10-12 m2/liter/réteg. A fedőképesség nagyban függ a felület nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.
Kanna méretek 0,9l
Hígító lakkbenzin 1050
Felvitel módja ecset, henger
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén

Normál körülmények között (20±2°C hőmérséklet és 55±5% rel. páratartalom mellett) csiszolható és átfesthető 16 óra múlva.

Tárolás +5°C - +25°C között lezárt kannában. Száraz, jól szellőző helyen tárolandó.

 

Festési körülmények A levegő hőmérséklete legyen legalább + 5°C, a levegő relatív páratartalma maradjon 80% alatt.
Előkészítés Festetlen felületek: Tisztítsa meg a felületeket a portól, olajos és zsíros szennyeződésektől.
Korábban festett felületek: Mossa le a felületet a megfelelő tisztítószerrel, öblítse le vízzel, majd hagyja megszáradni. A laza, lepergő festékrétegeket távolítsa el kaparóvassal. A nagyon kemény és fényes felületeket csiszolja mattra. Távolítsa el a csiszolás során keletkezett port.
Felvitel Hordjon fel 1-2 réteg alapozót ecsettel, vagy hengerrel. Szórás esetén hígítsa a festéket max. 10%-ban az 1050-es hígítóval a megfelelő viszkozitás elérése érdekében. Ha nagyon sima felületet szeretne alkotni, az alapozás után csiszolja meg a felületet csiszolópapírral.
Szerszámok tisztítása Tisztítás előtt távolítsa el az ecsetről a lehető legtöbb festéket. Tisztítsa a szerszámokat 1050-es hígítóval, azonnal a festés után.
határérték EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): A/c 350g/l (2010)
A termék legfeljebb 350 g/l VOC-t tartalmaz.

 

Speciális veszélyek: Tartalmaz: 2-Butanonoxim-ot és kobaltsókat. Allergiás reakciót válthat ki. Gyúlékony. VESZÉLYES ANYAGTARTALOM: A vegyi anyag sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R és S mondatok: R38 Bőrizgató hatású. R52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. További információt lásd a biztonságtechnikai adatlapon, termékismertető prospektuson.

A folyékony hulladékot veszélyeshulladék lerakóhelyre kell szállítani. A száraz, üres kannákat szelektív hulladékgyűjtőbe, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre kell szállítani.

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.