CarboSol Grund

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Egyenlőtlenül, vagy erősen szívó bel-és kültéri felületek szívóképességének kiegyenlítésére és hidrofób alapozására szolgáló speciális alapozóanyag, CarboSol homlokzatfesték és más szilikongyanta alapú termékekkel való átfestésre.
Kötőanyagbázis: Szilán-akrilát bázis.
Tárolás: Hűvös, száraz és fagymentes helyen. Eredetileg lezárt edényben 12 hónapig tárolható.
Szín: Kékes tejszerű, száradás után csaknem színtelen.
Rétegfelépítés
Alapozás: Normál szívó felületek esetén hígítás nélkül. Erősen szívó felületeket egyszer hígítás nélkül, de bőséges mennyiség-gel beitatva kell alapozni.
Felhordás módja: Ecsettel vagy szórással.
Airless felhordás: Szórási szög: 20-50°
Fúvóka: 0,015”
Nyomás: 60 bar

 ALKALMAZÁS

Feldolgozási hőmérséklet:(a környező levegőre, az anyagra és az alapfelületre vonatkozóan, a feldolgozás és a szára-dás ideje alatt): Nem szabad + 5°C alatt, közvetlen napfényben, esőben vagy erős szélben feldolgozni. Vigyázat éjszakai fagy esetén!
Hígítás: Nem szükséges.
Felhasználás: Kb. 100-150 g/m2 az alapfelület szívóképességétől függően, a megadott érték irányérték, pontos felhasználás próbafelhordás úján álla-pítható meg.
Száradási idő: + 20°C és 65 %-os rel. páratartalom esetén kb. 6-8 óra múlva felületszáraz és átfesthető. Alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén a száradási idő meghosszabbodik.
Szerszámok tisztítása: Használat után azonnal vízzel.
Figyelem: A termék speciális tulajdonságainak megtartása érdekében más termékek-kel nem szabad keverni!
VOC előírások: A VOC tartalomra vonatkozó EU határ-érték erre a termékre: (Kat. A/a): 50 g/l (2007) 30 g/l (2010) Ez a termék max.1 g/l VOC-t tartalmaz.
Biztonsági előírások: Ez a termék a vegyi anyag törvény értelmében nem veszélyes készítmény, ezért nem szükséges külön megjelölni. Ügyeljen azonban a vegyi anyagok kezelésére vonatkozó szokásos elővi-gyázatossági és higiéniai intézkedések betartására.
A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S - mondatok: S 2 – Gyermekek kezébe nem kerülhet
Termékleírás
Veszélyesség szerinti besorolás: Nem minősül veszélyes készítménynek!
Tűzveszélyesség: Nem tűzveszélyes!
Szállításra vonatkozó előírások: Nem minősül veszélyes szállítmánynak!
Hulladékelhelyezés: A készítmény maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendeletben [módosítja: 340/2004 (XII. 22. Korm. rendelet; 313/2005. (XII. 25.) Korm. r.] és a 16/2001. (VII. 18) KöM. rendeletben [módosítja: 22/2004 (XII. 11. KvVM rendelet.] foglaltak szerint. Veszélyes hulladékként ártalmatlanítandó! Nem szabad a háztartási hulladékkal együtt ártalmatlanítani! Tilos a készítményt élővízbe, vízfolyásokba és a talajba juttatni. Csak a teljesen kiürült csoma-golás hasznosítható újra! Az anyagma-radványokat tartalmazó csomagolás a termékre vonatkozó előírásoknak meg-felelően ártalmatlanítandó!
EWC-kód: 08 01 03 - vízbázisú festé-kekből és lakkokból származó hulladék.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.