Everal High Gloss (90) (magasfényű alkid zománcfesték)

Jellemzők:

TÍPUS Alkid zománcfesték, mely magasfényű bevonatot képez, magas kopásállósággal rendelkezik.
ALKALMAZHATÓSÁG Kül- és beltéri fa-, fémfelületekre, mint pl. bútorok, ajtók, ablak keretek, fapadlók, hajók víz feletti részei, kerékpárok, stb.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Kül- és beltéri fa-, fémfelületekre, mint pl. bútorok, ajtók, ablak keretek, fapadlók, hajók víz feletti részei, kerékpárok, stb.

 

Bázis festék A és C
Színskála A Tikkurila Symphony színkártya színei szerint.
Fedőképesség 12-14 m2 /liter, függ a felület nedvszívó képességétől.
Kanna méretek 0,9l, 2,7l, 9l
Hígító lakkbenzin 1050 és Spray hígító 1032
Felvitel módja Hengerrel, ecsettel vagy szórással.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén Porszáraz: 1 óra elteltével, érintésszáraz 4 óra után. Átfesthető 16 óra múlva.
vegyi ellenállóság Oldószereknek való ellenállás: az erős oldószereknek (pl. hígítók) nem áll
ellen. Ellenáll a terpentinnek, lakkbenzinnek (csak rácseppenés)

Ellenállás olajoknak és zsíroknak Ellenáll az állati és növényi zsíroknak,kenő olajoknak és zsíroknak (csak rácseppenés.
időállóság Jó. Ipari és tengeri környezetben is.
Szárazanyag tartalom 52,7%
Sűrűség 1,1 g/cm3 (A-bázis), 0,92 g/cm3 (C-bázis)
Tárolás Tűri a hidegben történő tárolást és szállítást.

 

Festési körülmények Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete +5˚C és 40˚C között legyen és a levegő relatív páratartalma, pedig legyen 80% alatt.
Előkészítés A kezelendő, már festett felület legyen tiszta, száraz, por-, olaj- és zsírmentes. A felületkezelés előtt mossa át a felületet pl. Valtti Cleaning Agent-el, öblítse le vízzel, majd hagyja jól megszáradni. A már festett
felületeket csiszolja át csiszolópapírral.

Fém felületek: Tisztítsa meg az új felületet a szennyeződéstől és a portól. Szükség esetén simítsa el a felületet glettel, és a száraz felületet csiszolja le. Horganylemez és az alumínium felületeket érdesítse alapozás előtt, majd alapozza Everal Metal Grunt-tal vagy Unica Metal Primer-rel. Az acélfelületeket is a fent említett alapozók valamelyikével alapozza.

Fa felületek: Festés előtt a penészes és gombás felületeket mossa át a megfelelő Tikkurila termékkel, öblítse le vízzel, majd hagyja jól megszáradni. A még festetlen felületeket alapozza pl. Everal Grunt-tal. A repedéseket és hézagokat javítsa Valtti Filler Stopper-rel. Üveg, PVC, kerámia felületeket alapozza Unica Tapadó Alapozóval.
Felvitel Használat előtt alaposan keverje fel a festéket. Amennyiben szükséges
hígítsa a festéket:
- 1050-es jelzőszámú hígítóval ecseteléshez és hengereléshez,
- 1032-es jelzőszámú hígítóval szóráshoz.
Szerszámok tisztítása Használat után a szerszámokat tisztítsa azonnal 1050-es jelzőszámú hígítóval.

 

 

Az üres dobozok és folyékony festékmaradék újrafeldolgozhatók, illetve a helyi szabályozások szerint szemétlerakó helyre szállítható.

 

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.