Empire (Zománcfesték)

Jellemzők:

TÍPUS Tixotropikus alkid zománcfesték beltéri bútorok festésére.
ALKALMAZHATÓSÁG

Beltéri fa, faforgácslemez, farostlemez, stb. felületek festése.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Beltéri fa, faforgácslemez, farostlemez, stb. felületek festése.

 

Bázis festék A és C
Színskála A Beltéri bútor színkártya és Tikkurila Symphony színkártya színei szerint.
Fényességi fokozat félmatt
Fedőképesség 10-12 m2/liter/réteg. (A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó képességétől és a felhordás módjától.)
Kanna méretek 0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l

Hígító lakkbenzin 1050 és Spray hígító 1032
Felvitel módja Ecsettel vagy szórással.
Száradási idő 23°C és 50% relatív páratartalom esetén Porszáraz 3 óra elteltével.
Újrafesthetõ egy nappal a festést követõen.
mosásellenállóság Jó, általános tisztítószerekkel tisztítható (SFS 3755)
vegyi ellenállóság Tűri a növényi olajokat és állati zsiradékokat, a kenőolajokat- és zsírokat, a terpentint, a lakkbenzint és háztartási szeszt, de nem tűri pl. a nitro bázisú hígítót.
Szárazanyag tartalom 50%, a fehér bázisra vonatkoztatva
Sűrűség 1.2 kg/l a fehér bázisra vonatkoztatva, ISO 2811
Tárolás Tűri a hidegben való tárolást. A rosszul lezárt, vagy sérült kanna hosszú ideig nem tartható el.
Termékkód 550_6001/3

 

Festési körülmények A festendõ felület legyen száraz, a hõmérséklet legalább +5ºC, a levegõ relatív
páratartalma pedig 80% alatt legyen.
Előkészítés Festetlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket.
Alapozza a felületet Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer).

Korábban festett felületek:
Mossa le a felületet Maalipesu-val, gondosan öblítse le tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni. Távolítsa el a laza, lepergő festékrétegeket kaparóvassal, majd csiszolja meg az egész felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. A töréseket, repedéseket, szöglyukakat töltse ki, a felületi egyenletlenségeket egyenlítse ki Spakkeli Alkid Tapasszal (Spakkeli Alkyd Putty). Száradás után csiszolja meg a javított felületeket, majd portalanítsa azokat.
A rossz állapotban lévő felületeket alapozza Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer).
Festés Felhordás előtt óvatosan keverje el az Empire-t, majd hagyja kb. 10 percig ülepedni, hogy tixotróp jellege visszatérjen. Hígítás esetén is, az ecsettel való felhordás előtt meg kell várni, hogy állaga ismét kocsonyás jellegű legyen.
Szükség esetén hígítsa a festéket; ecsettel való felhordás esetén 1050-es lakkbenzinnel, szórással való felhordás esetén 1032-es hígítóval. Hordja fel a festéket ecsettel, vagy szórással, 1-2 rétegben.
Szerszámok tisztítása Festõszerszámok tisztítása 1050-es lakkbenzinnel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman egy puha kefével, vagy egy nedves törlőruhával.
Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet semleges (pH 6-8) mosogatószerrel, egy puha kefével, szivaccsal vagy törlőronggyal. Az erősen szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel, egy szivaccsal, vagy törlőronggyal. A tisztítás után gondosan öblítse le és szárítsa meg a felületet. Kövesse a gyártó utasításait a mosószer adagolásával kapcsolatosan.

 

Tartalmaz: hidrogénnel kezelt, nehéz naftát (ásványiolajat). Kismértékben tűzveszélyes. A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Csak jól szellőztetett helyen használható. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Etil-metil-ketoximot és kobalt-oktoátot tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. További információt lásd a Biztonsági Adatlapon. Biztonsági Adatlap igényelhető a Tikkurila Kft-től.

A termék nem önthetõ csatornába, sem a vízrendszerbe vagy a talajba. A folyékony hulladékot a veszélyes hulladékok lerakóhelyére kell szállítani. Az üres, száraz dobozok újrafeldolgozhatók, vagy ennek hiányában hagyományos szemétlerakó helyre szállíthatók.

A fent említett információk laboratóriumi vizsgálaton és gyakorlati tapasztalaton alapulnak, amelyeket a termékismertetőben megadott időpontban ellenőriztek. A termék minőségét gyári rendszerünk garantálja, amely megfelel az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszernek és az ISO 14001-es környezetvédelmi követelményeknek. Mint a termék gyártója, a termék javaslatainktól eltérő vagy nem megfelelő módon történő használatából adódó sérülésekért nem vállalunk felelősséget.
A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők!  A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.