Deko kültéri simítótapasz

 

Jellemzők:

Homlokzat-felülethibák javítására használható tapasz

Homlokzati felületek (mészvakolat, beton, gipsz, tégla) felületi egyenetlenségeinek kitöltésére szolgál. Könnyen felhordható. Igen gyorsan szárad, jól csiszolható. Használatát megelőzően a mélyebb hibahelyeket, meszes, cementes habarccsal ki kell javítani.

 


A szilárd falfelületnek a tapasz alkalmazása előtt légszáraznak, és repedésmentesnek kell lennie. Homlokzati mészvakolaton alkalmazva a vakolat szilárdsága legalább Hvh 10 értékű legyen. Friss vakolaton csak minimum 1 hetes száradás után használható. Régi, táskásodó, málló vagy pergő falfelületről a laza részeket kaparással, mechanikai úton el kell távolítani. A mélyebb hibahelyeket ki kell javítani.
A fal szívóképességének csökkentése, egyben a tapaszréteg jobb tapadása érdekében a sima, portalanított falfelületet Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval célszerű impregnálni.
Az impregnált, száraz felületen mutatkozó kisebb egyenetlenségek, hajszálrepedések kitöltésére kell a simítótapaszt alkalmazni. Tégla, illetve klinkertégla alkalmazása esetén a fugák kitöltése és az egyenletes hatás biztosítása érdekében az egész felületet tapaszolják.
A Deko simítótapasz használatra kész állapotban kerül forgalomba, erősen nedvszívó felületen azonban max. 5% vízzel hígítva célszerű alkalmazni. Felhordására rozsdamentes kézi simítószerszám használható 5 °C felületi hőmérséklet felett. Egyszeri felhordásnál max. 2 mm vastagságban alkalmazható.
A felhordott tapaszréteg igen gyorsan megszárad és igényesebb munkák esetén már 8-10 óra elteltével megcsiszolható.
Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Hígithatóság: Keverő víz igény: 0,3-0,4 liter/kg.
Kiadósság: 1.5 kg/m2/mm
Kiszerelések: 15 kg



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.