DISZPERZIÓS MÉLYEDÉSTAPASZ

 

Jellemzők:

Homlokzat-felülethibák javítására használható tapasz

 

Fal- és fafelületeken lévő repedések, lyukak, megsérült élek kitöltésére. Kemény, könnyen csiszolható felületet biztosít. 1 cm rétegvastagságig repedésmentesen szárad. 


A nyers fafelületek károsítók elleni védelmére Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszert lehet használni. Régi falfelületek impregnálására Cehalin mélyalapozó, vagy Falfix diszperziós mélyalapozó használatos A Diszperziós mélyedéstapasz használatra kész állapotban kerül forgalomba, így hígítása nem szükséges. A tapasz kenőkéssel, vagy kézi simítószerszámmal könnyen felhordható.
Repedésmentes tömítés érdekében egy rétegben max. 1 cm vastagságban javasoljuk felhordani.
Az így tapaszolt felületek átvonására - csiszolás után - Unikitt Metertapasz vagy
Trinát Mestertapasz használatát ajánljuk. Az így előkészített felületek átvonására vizes diszperziós és szintetikus zománcok és festékek egyaránt használhatók (pl. Trinát univerzális alapozó és Zománc, Trinát Aqua univerzális alapozó és Zománc, Unitop univerzális festék, Trikolor matt zománcfesték, Héra belső falfesték, Héra Prémium matt belső falfesték/Merkur belső falfesték stb.).
A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel el kell mosni. A megszáradt tapaszréteg már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el. Használat után a csomagoló edényben maradt tapasz felületét kenőkéssel célszerű elsimítani, a fóliát visszahelyezni és a dobozt gondosan bezárni.
Higíthatóság: szükség esetén max. 3% vízzel 
Felhasználási idő: 1 év (5-25°C-on tárolva) 
Száradási idő: 2 óra 0, 5 mm rétegvastagságban|12 óra 5 mm rétegvastagságban|24 óra 10 mm rétegvastagságban 
Sűrűség: 1,9-2,0 g/cm3 
Nem illóanyag tartalom: 82-86 % (120°C/2 óra) 
Felépítés: töltőanyagok, diszperziós kötőanyag, víz 
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES! 
Veszélyesanyag tartalom: Amino-metil-propanol 0-1% 
Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 2005/2-00719 
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.