Trilak csemperagasztó

Jellemzők

emcsak a hagyományos építőipari alapokra, (pl. vakolat, beton, stb.) hanem egészen sima felületekre, pl. csempére is kiválóan alkalmas. Így régi felújításra szoruló csempefelület leverés nélkül átcsempézhető. Csak beltéri munkáknál használható.


A felület sima, egyenletes, pormentes, száraz és megfelelő szilárdságú legyen. Az egyenetlenségeket csiszolással, ill. gletteléssel lehet kijavítani.Porózus alap esetén a felületet kb. 50% vízzel hígított ragasztóval célszerű előkezelni. Ezt követően kb. 40 perc száradási idő után kezdhető meg a tényleges ragasztás. Az előkészített felületekre fogazott, fogazott simítólappal hordható fel a ragasztó. A ragasztó felvitele után a csempét 10 percen belül a helyére kell illeszteni. Ragasztásnál az alap, a csempe, a ragasztó és a helyiség hőmérséklete nem lehet kevesebb, mint +10 °C. A felragasztott csempeburkolat 24 óra múlva megfelelő szilárdsággal rendelkezik. Ragasztás után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt ragasztó már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.Használat után az edényben maradt ragasztó felületét célszerű elsimítani, a fóliát visszahelyezni, dobozt gondosan le kell zárni. Ismételt használat esetén a ragasztó felületén esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.