Cehalin mélyalapozó

 

Jellemzők:

Könnyen csiszolható.

Homlokzati felületek (mészvakolat, legalább 14 napos beton, könnyűbeton, gipsz, tégla illetve vakolat) felületi egyenetlenségeinek kitöltésére, kiegyenlítésére szolgál. Használható kül- és beltéri homlokzatok összefüggő, nagy felületeinek a festés előtti simítására.

 


Az egész zsák tartalmát állandó keverés mellett 5-6 liter vízbe adagoljuk, majd szükség esetén hozzáadunk még annyi vizet, hogy pasztaszerű anyagot kapjunk. Az így nyert anyagot kb. 5 percig hagyjuk állni, majd intenzíven újra keverjük át. Az így előkészített glettet rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani egy-, illetve két rétegben a FALFIX diszperziós mélyalapozóval beeresztett felületre. Az egyes rétegek felvitele között 4-5 óra száradási időt kell biztosítani. Az így kialakított felület könnyen csiszolható. Ha a glettelt felületet diszperziós festékkel festi át, javasoljuk az ismételt FALFIX használatot. Szilikát festék (NATURIT) festése előtt FALFIX nem alkalmazható! Szilikon festék (UNISZIL, MODASZIL) használata esetén UNISZIL, illetve MODASZIL mélyalapozót javasolunk a szívóképesség kiegyenlítésére. A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt glett már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohigító) távolítható el.

Hígithatóság: Keverő víz igény: 0,3-0,4 liter/kg.
Kiadósság: 1.5 kg/m2/mm
Kiszerelések: 25 kg



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.