Modakril szilikonos mélyalapozó

 

 

Jellemzők

Modakril Szilikon homlokzatfesték és Modakril Extra Szilikonos homlokzatfesték alapozója, gyorsan szárad, hidrofóbizálja, víztaszítóvá teszi az alapfelületet, továbbá kiegyenlíti annak szívóképességét.

A megfelelő szilárdságú ásványi építőanyagok (mészvakolat, azbesztcement lemez, beton stb.) alapozására szolgál, a Modakril Szilikon és a Modakril Extra Szilikonos homlokzatfesték alkalmazása előtt.

Az alapozandó falfelület kellően szilárd, száraz és pormentes legyen. A laza, pergő részeket el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Az alapozást korongecsettel célszerű végezni, azért, hogy az alapot jól átitassuk. A jó szívóképességgel rendelkező falfelületet hígítatlan MODAKRIL Szilikonos mélyalapozóval kell beereszteni. A szívóképesség függvényében (pl. erősen szívó gipszfelületnél) szükséges lehet második réteg felvitele. Ilyenkor célszerű max. 1 órával az első réteg felhordása után másodszor is alapozni. A MODAKRIL Szilikonos mélyalapozó száradása után festhető át Modakril Szilikon homlokzatfestékkel vagy Modakril Extra Szilikonos homlokzatfestékkel. A festék felhordását megelőzően, amennyiben szükséges, DEKO kültéri porglett használható a kisebb felületi egyenetlenségek kitöltésére. DEKO kültéri porglett használata esetén a glettelést követően ismételt mélyalapozást kell végezni a javított felületeken. A szerszámok használat után közvetlenül vízzel lemoshatóak. Azokat a szomszédos felületeket (pl. fém, fa, üveg), amelyeket más festékkel kívánnak később festeni, célszerű az impregnáló alapozótól megvédeni (pl. műanyag fóliaborítással), mert a későbbi átfestésük során tapadási problémákat okozhat. Csak 5-25°C felületű falon használható.


Hígithatóság: A felület minőségétől függően.
Kiadósság: 0,1-0,3 m2/liter
Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
Száradási idő: 4 óra
Átfesthetőségi idő: 4 óra



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.