KAPHATÓ SZÍNEK

trinat alapozo szinek

Házat is csak megfelelő alapra építünk, festésnél is ilyen fontos, hogy jól előkészítsük, lealapozzuk a felületet, hogy a festék tartósan megmaradjon. Egy-egy fatárgy fedőfestése előtt mindenképpen alapozásra van szükség, hogy a felület egyenletes legyen. Már-már porcelánszerű simaság is elérhető megfelelő, gondos alapozással. Fémfelületeknél a Trinát Univerzális alapozó arra szolgál, hogy korróziógátló alapozóra festve növelje a rétegvastagságot, így késlelteti a rozsda kialakulását. a különböző színű alapozók segítenek, hogy még szebb legyen a végeredmény. Alkalmazási terület: Kül- és beltéri fafelületek, nyílászáró szerkezetek, bútorok, továbbá beltéri falfelületek alapozó festésére szolgál. Trinát Korróziógátló alapozó festékkel bevont fémfelületeken is alkalmazható közbenső rétegként. Könnyen ecsetelhető, megfelelő berendezéssel szórható. Jó fedőképességű,
gyorsan száradó, könnyen csiszolható bevonatot ad. Mérgező nehézfémeket nem tartalmaz, egészségkímélő. Függőleges felületen sem folyik meg.  Választék: Fehér, szürke, fekete, sárga, barna, zöld, piros színekben, 0,25; 0,75; 2,5; 5 és 20 literes kiszerelésben kapható.  Felhasználási mód: Az előkészített, légszáraz fafelületet csiszolás és portalanítás után kültéri igénybevételnek, nedvességnek kitett helyeken Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrelvagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer/Lignolit Komplex Faanyagvédőszerrel kezeljük a fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni. (Beltéren a fát elegendő Lazurán Félolaj
beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel beereszteni). A felületi egyenetlenségeket Unikitt mestertapasszal vagy Trinát mestertapasszal kell kiegyenlíteni.  Fémfelületeken csak oxidmentesítést és zsírtalanítást, továbbá korróziógátló alapozófestést követően használható. Használat előtt a festék felületén esetleg képződött bőrréteget el kell távolítani. A termék alapos felkeverés után felhordásra kész. Két réteg felvitele között 8-12 óra száradási időt kell biztosítani. A Trinát Univerzális alapozót az átvonófesték színét leginkább megközelítő színben célszerű alkalmazni. A megszáradt, alapozott felület szárazon könnyen
csiszolható. Portalanítás után Trinát magasfényű zománcfesték, Standolit olajfesték rapid, Praktik Aqua matt zománcfesték matt akril festék,Trinát matt zománcfesték, Trinát Aqua magasfényű időjárásálló vízzel hígítható zománcfesték, Trinát magasfényű flexibilis vastagzománc Kolor , Trinát selyemfényű flexibilis vastagzománc Kolor, Trinát mesterzománc, vagy Trinát univerzális festék egyaránt használható. Használat előtt - a felületen esetleg keletkezett bőrréteg eltávolítása után - felkeverendő! Munkavégzés utáni szerszám tisztítás, elcseppenés feltörlése Trinát Szintetikus hígítóval.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?
Fafelületek alapozó festésére, fémfelületek közbenső festésére, kül- és beltérre egyaránt alkalmas. Fémfelületre közbenső rétegként ajánljuk a TRINÁT korróziógátló alapozó után.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS
Fafelületek megelőző védelmére a LAZURÁN univerzális vagy oldószermentes faanyagvédőszert ajánljuk. A beeresztés utáni pórustömítésre a LAZURÁN félolaj vagy lenolajkence használható. Ezután a felületi egyenetlenségek elsimítására az UNIKITT vagy TRINÁT mestertapaszt javasoljuk. Fémfelületek esetén az oxidmentesítést és zsírtalanítást követően TRINÁT korróziógátló alapozó használható a megelőző védelemre. A felületi egyenetlenségek elsimítására a TRINÁT mestertapaszt ajánljuk. A fa- és fémfelületek fedőfestésére a TRINÁT termékcsalád valamennyi átvonófestéke használható.

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK
Hígithatóság: Hígítást nem igényel.
Kiadósság: 12 m2/liter
Kiszerelések: 0,25l; 0,75l; 2,5l; 5l; 20l
Javasolt rétegszám: 1 réteg
Száradási idő: 12 óra
Átfesthetőségi idő: 12 óra




A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.