TASSOGLAS ÜVEGSZÖVET TAPÉTA

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Az üvegszövet alkalmazása nem jelent problémát egy hivatásos festõnek és dekoratõrnek, de felrakása házilag is könnyen kivitelezhetõ. 

A felületet úgy kell elõkezelni, hogy tiszta, sima, mégis erõs és stabil legyen. Az üvegszövet pontosan vágható késsel és ollóval. A ragasztót általában az üvegszövet szélességében a falfelületre kell felhordani. A szövet egyszerûen illeszthetõ és simítható. Száradás után a festés egyszerûen felhordható.

 ALKALMAZÁS

- A falfelületnek száraznak, tisztának és erõsnek kell lennie - Lehetõség szerint a korábbi falfestéket (enyves festék, walkyd esetén mindenképpen), mûanyag vagy papírtapétát el kell távolítani  - A felületi egyenetlenségek kiglettelésével készítse elõ a falat  - Gyengébb vakolatoknál célszerû mélyalapozót használni - Csempére történõ ragasztásnál a fugákat ki kell tölteni cementes habarccsal   - A megszáradt felületet csiszolja le Egyenletesen és bõségesen hengerelje a ragasztót a falra, a felragasztandó méretnél 10-20 cm-rel szélesebb felületen - Csak üvegszövet ragasztót (Ecofix, Glassfix) használjon - Amennyiben a fal szívása jelentõs, célszerû a ragasztót vízzel, vagy diszperziós festékkel higítani és azzal a falat telíteni- A ragasztó felhodása után az üvegszövet felragasztását azonnal kezdje meg - A mennyezetnél kezdve helyezze fel az üvegszövetet a felületre. Ellenõrizze az elsõ csík függõleges felrakását - Külsõ sarkoknál ajánlott az üvegszövet alá aluminium élvédõ használata  - A széleket egy szintben kell illeszteni. Az üvegszövet vágott szélû, ami lehetõvé teszi a széleken a minták egymás mellé illesztését - Gyõzõdjön meg arról, hogy az üvegszövet szélei nem sérültek-e - A sérült részeket a célra készült aluminium vezetõpályás vonalzó segítségével vágja össze - A ragasztó kötési ideje alapján az illesztésre kb. 5 perc áll rendelkezésére   - A felhelyezett üvegszövetet alaposan simítsa a felületre mûanyag simítólapáttal. Tapétázó kefét, glettvasat, gumihengert ne használjon, mert felsérti, tönkreteszi a mintázatot - Szegélyezze ízlésesen a mennyezetnél és a padlónál - A belsõ sarkokat vágja méretre az aluminium vonalzó segítségével - A külsõ sarkoknál lehetõség szerint ne vagja az anyagot, célszerû a hajtás vonalában felületen nedvesítve behajtani  - 24 óra száradás után kezdje meg az üvegszövet festését - Csak üvegszövet festésére alkalmas diszperziós festéket válasszon. Ne használjon 'olcsó' diszperziós falfestéket, melynek nagy a töltõanyag tartalma, mert eltömíti a mintázatot - Alapozó festésnél használjon latex diszperziós alapozófestéket, vagy a ragasztó és festék 1:3 arányú keverékét - Az alapozót egyenletesen hordja fel és várja meg a teljes száradását - Fedõfestésre célszerû selyemfényû latexfesték alkalmazása a moshatóság miatt - Színezett festék esetén az alapozó és a fedõfesték színe legyen összhangban 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.