SZÉRIA GIPSZES VAKOLAT 6-40 mm

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmazás Kiválóan alkalmazható beltéri falak, mennyezetek teljes felületének vakolására. Különösen jól felhasználható a beton felületeken. Alapvakolatként felhasználva csempeburkolat és fedővakolat hordására képes, simító vakolatként használva felülete festhető és tapétázható.
Alkalmas kiegyenlítő munkáknál a felületi egyenetlenségek megszüntetésére, repedések kitöltésére, ferde síkú falak esetén a kiegyenlítő vakolásra. Különösen igényes felületek képzésére javasoljuk a vakolatnak egyszeri átglettelését ‘SZÉRIA-GLETT’ glettelőgipsszel.
Aljzatok követelménye Minden falazott szerkezetre, betonra és vakolathordó aljzatra felhasználható. Labilis aljzatoknál vasalat beépítése és minimum 10 mm rétegvastagságú vakolat felhordása szükséges. A megmunkálandó felület tiszta és száraz legyen, a laza, pergő részeket, port, szennyeződést távolítsuk el. Használat előtt az előkészített felületet enyhén nedvesítsük be. Erősen nedvszívó aljzatoknál alapozó használata szükséges. Új építésű beton felületek maradvány-nedvessége 2,5 % alatt legyen.
Felhasználás A kívánt felhasználásnak megfelelően keverőszárral homogén,csomómentes péppé keverjük. 1 kg vakolathoz kb. 0,70 l víz szükséges.
A.) Felhasználása alapvakolatként: Felhordás után egyenletesen elhúzzuk, majd a száradás megkezdésekor erőteljesen áthúzzuk a habarcsot.
B.) Felhasználása simító, glettelő vakolatként: A már lehúzott vakolatot enyhén nedves szivacslappal puhán átdörzsöljük és lesimítjuk.
Felhasználása +5°C alatti hmérséklet esetén nem javasolt.
Műszaki adatok Gyártás ideje: leolvasható a zsák oldalán
Vízszükséglet: 1 kg vakológipszhez 0,70 l víz.
Rétegvastagság: 6-40 mm.

Anyagszükséglet: Kb. 8 kg/m2/10 mm.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.