SZÉRIA KÜLTÉRI GLETT

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kiválóan alkalmazható betonfalak illetve cement kötŐanyagú vakoltfelületek glettelésére. A beton vagy vakolattal ellátott alapfelületnek minimum 14 naposnak kell lennie. Nedvességtartalma 3-4 m%, szilárdsága legalább Hvh 10-es minőségnek megfelelő legyen. Erősennedvszívó aljzatok esetén mélyalapozó használata szükséges. Alkalmazásával sima, fehér és repedésmentes felületet érhetünk el.
Felhasználás: A megmunkálandó felületrő a laza, porló részeket, port, szennyeződést távolítsuk el, és a felületet enyhén nedvesítsük be. Tegyünk kb. 9 liter szobahőmérsékletű vizet egy tiszta edénybe, és lassan szórjuk bele a 25kg glettet (1 kg gletthez kb. 0,35 liter víz szükséges). Rövid beszívódási idő után keverőszárral csomómentes péppé keverjük össze a masszát. Kisebb mennyiségű felhasználás esetén az előzőekben leírt szárazanyag/víz keverési arány megtartása mellett a keverést végezhetjük vakolókanállal, vagy spatulyázóval is. Durva felületi egyenetlenségek és repedések esetén az első ütemben a nagyobb hibákat javítsuk ki, majd a második ütemben tegyük a felületet egyenletessé. Felhasználása +5oC alatti és +25oC felettihőmérséklet esetén nem javasolt. Takarással védeni kell a felületet a közvetlen napsugárzástól és az erős széltől. A felhasználás során gondoljunk az éjszakai fagyokra is. A már kötésben lévő anyagot sem hígítani, sem egy új keveréshez felhasználni nem szabad. Idegen anyag hozzáadása nem javasolt.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.