Policolor Hengerelhető Vakolat

 

A Policolor hengerelhető vakolat magas minőségű, gazdaságos felhasználású, kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható durva őrleményt tartalmazó, algásodásmentes, kiváló időjárás állósággal, pára- és légáteresztő képességgel rendelkező felületképző anyag.

Száradási idő 20 °C-on 4 - 6 óra 0,6 - 0,7 kg/m2 kiadósság esetén
Tárolás 5 - 25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig
Felhordás henger, rozsdamentes glettvas, szórás
Javasolt rétegszám 1 réteg
Higítás nem javasolt
Kiadósság 0,6 - 0,7 kg/m2 hengerrel, rozsdamentes glettvassal felhordva

 

Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri legalább 28 napos vakolt-, beton-, cement és gipszfelületek bevonására alkalmas.

 

Kiszerelés: 15 kg Szemcseméret; 0,2 - 0,5 mm

Az alapfelületnek száraznak, tisztának, portól és olajtól mentesnek, a Policolor hengerelhető vakolat fogadására alkalmasnak kell lennie. A laza, táskásodó, nem hordképes részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a hibákat ki kell javítani. Az alapfelület megerősítésére, a szívóképesség kiegyenlítésére első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót kell használni. Második rétegként a Policolor hengerelhető vakolat színével azonos, vagy hasonló árnyalatra színezett Policolor vékonyvakolat alapozóval kell alapozni. Ez megkönnyíti a hengerelhető vakolat felhordását, és biztosítja az egyenletes színű felület kialakítását. A vakolatot a használat előtt gondosan fel kell keverni. Házilagos színezés esetén javasoljuk az összefüggő felületen felhordásra kerülő anyag egy mennyiségben történő beszínezését. Gépi színezés esetén a Poli-Farbe KolorBox színkeverő rendszerben több ezer árnyalat áll rendelkezésre. A Policolor hengerelhető vakolat felhordását hengerrel célszerű végezni, majd a durván bevont felületet rozsdamentes glettvassal vakolat szemcsenagyság vastagságában ki kell simítani. Ezzel egyszerűen biztosítható a szükséges rétegvastagság, egyenletes kiadósság. Ezt követően a nedves vakolaton annak formázására alkalmas szerszámmal (hengerrel, spaklival stb.) kialakítható a struktúra. A kizárólag hengerrel kialakított felületen a kiadósság és a struktúra a kivitelezéstől függ. A festést 5 - 30 °C hőmérséklet tartományban lehet végezni a munkafelület hőmérsékletének figyelembe vételével. Kerülni kell a tűző napon, esőben, illetve erősen párás időben történő kivitelezést. Az egyes rétegek felhordása között biztosítani kell az előírt száradási időket. A festés közben és követően a szerszámokat vízzel lehet elmosni. A megszáradt vakolat mechanikai úton, vagy agresszív oldószerrel (pl. nitrohígító) távolítható el. A Policolor hengerelhető vakolattal bevont felület a kialakított struktúra megtartása mellett a későbbiekben átfesthető Inntaler, vagy Poli-Farbe diszperziós homlokzatfestékkel.

Kötőanyag, pigment, márványőrlemény, adalékok, víz.

A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést. Gőzeit ne lélegezzük be.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.