Boróka folyékony fa

 

Gyorsan száradó, könnyen csiszolható, szagtalan, vízzel hígítható, diszperziós fatapasz. Átfesthető vizes diszperziós és oldószeres festékekkel egyaránt.

 

Felületi megjelenés egyenletes, fehér és színes
Száradási idő 20°C-on: 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól függően
Átfesthetőség 20°C-on: 1-2 óra 0,5 mm-es rétegvastagságban, a páratartalomtól függően
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 24 hónapig
Felhordás spaklival
Higítás szükség esetén max. 2-3% vízzel
Kiadósság 1 m2/kg/1 mm

 

Kül és beltéri fafelületek -pl. pergola, kerítés, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok - egyenetlenségeinek, valamint repedések, lyukak javítására alkalmas.

 

fehér, fenyő, tölgy, bükk, mahagóni 750g műanyag dobozban

Új, légszáraz fafelületet, kültéri alkalmazásnál a károsítók elleni védelem céljából Boróka fakonzerváló alapozóval elő kell készíteni. Ezután kezdődhet meg a fafelületen a tapaszolás. Használat előtt a Boróka folyékony fán esetlegesen kialakult borréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. A tapasz spaklival könnyen felhordható. A tapaszt egy rétegben maximum1 mm vastagságban javasoljuk alkalmazni. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteget kell felhordani, így elkerülhető a tapasz repedezése. Az egyes rétegek felhordása között - 0,5 mm-es rétegvastagság esetén - a hőmérséklet és a páratartalom függvényében 1-2 óra száradási időt kell biztosítani. A tapasz 2 óra száradási idő után csiszolható. Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Boróka folyékony fa különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők. A tapaszolást ne végezzük +10°C alatti levegő-és felülethőmérsékletnél. A Boróka folyékony fával javított felületek átvonására - szükség esetén csiszolás és portalanítás után -Boróka fabevonó lazúr, Cellkolor és Policolor zománcfestékek használhatók. Használat után a munkaeszközöket vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt tapasz csak agresszív oldószerrel távolítható el. A javítást követően edényben maradt tapasz felületét célszerű elsimítani, és az edényt gondosan bezárni. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. A következő használat előtt a felületi száradás következtében esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.

 

műanyag diszperzió, kálcium-karbonát, pigment, festékadditív, víz

 

Gőzeit ne lélegezzük be.

 

E Nem tűzveszélyes.

 

 

 

 



A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.