Barra Emulzió tapadóhíd, habarcsadalék

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Vízzel megfelelő arányban hígítva a vízzáró vakolat alapozójaként, továbbá tapadóhídként, habarcsadalékként is alkalmazható. Vizes diszperziós műgyanta bázisú alapozó emulzió, amely cementhabarcsokhoz is alkalmazható tapadóhídként a tapadószilárdság növelésére, továbbá adalékként a habarcs vízzáróságának és mechanikai tulajdonságainak javítására.

Alkalmazási terület

A BARRA 2000 vízzáró habarcs alapozó anyaga, alkalmazása a szigetelőanyag felhordása előtt a megfelelő tapadás biztosításához szükséges. Tovább javítja a vízzáró habarcs tapadását (és a habarcs rugalmassága szempontjából is kedvező hatású), ha annak első rétegébe adalékként is bekeverjük. Alkalmazható ezen felül cementkötésű habarcsok tulajdonságainak javítására is.

 ALKALMAZÁS

A BARRA EMULZIÓ-t felhasználás előtt vízzel 1:1 arányban kell hígítani. Az alapozás a zsír, olaj és egyéb szennyeződéstől mentes, ép, megfelelő szilárdságú és korú beton vagy vakolt felületre történik. A felhordás nedves a nedvesre technológiával, ecset, kefe, henger, stb. kéziszerszámok segítségével történhet. (A megszáradt alapozóréteg a tapadást nem javítja, hanem – mintegy elválasztórétegként működve – rontja.)

BARRA 2000 vízzáró szigetelőanyagban

BARRA 2000 vízzáró anyaggal az előírt szigetelési el- járást kell követni, de az első szigetelőrétegnél a vízzáró habarcsot víz helyett BARRA EMULZIÓ és víz 1:1 ará- nyú keverékével kell elkészíteni. Alkalmazása elsősorban olyan területeken ajánlott, ahol a megfelelő tapadási szilárdság várhatóan nehezen biztosítható ( pl. nagyon sima, tömör, műanyagzsaluval készült betonfelületek). A szerszámok a BARRA EMULZIÓ száradása előtt vízzel tisztíthatók.

Alkalmazása cementhabarcsok javítására

A BARRA EMULZIÓ használható cementkötésű habar- csok rugalmasságának, tapadó- és hajlítószilárdságának javítására és a vízzáróság fokozására, a következők szerint:

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.