Kőbalzsam, színélénkítő, víztaszító kőkezelőszer

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Nedves hatású színélénkítő, víztaszító, kőkezelő szer. Megóvja a szívóképes építőanyagok természetes szépségét és biztosítja tartós épségüket. Védelmet nyújt a fagykárok ellen, és jelentősen megnöveli a kültéri építmények élettartamát. Enyhén ferde, ill. vízszintes felületeken is alkalmazható. Napjaink építészeti trendjei a hagyományos, természetes építőanyagok alkalmazásának reneszánszát mutatják. Ezzel párhuzamosan igényként jelentkezik ezen építőanyagok természetes szépségének megóvása, tartós épségük biztosítása. A Kőbalzsam ezt a célt szolgálja. A készítményben alkalmazott speciális összetevők az építőanyagok felületi rétegeiben a pórusok falait víztaszítóvá teszik, a hidrofobizált kapillárisok pedig megakadályozzák a nedvesség bejutását az építőanyag belsejébe. Ennek köszönhető, hogy a Kőbalzsam védelmet nyújt a fagykárok ellen és jelentősen meghosszabbítja a kültéri építmények (burkolatok, járdák, kőkerítések, díszkutak, sírkövek, szobrok, kerti tűzhelyek, stb.) élettartamát. Szívóképességgel rendelkező természetes kövek, tégla, cserép, mészkő, továbbá szilikátbázisú járó-és falfelületek impregnálására, az esztétikai megjelenés fokozása, és időjárás elleni védelem biztosítása céljából. Külső és belső, új vagy régi felületre egyaránt alkalmazható. A termék vízszigetelés pótlására, helyettesítésére nem alkalmas, víznyomás esetén használata nem javasolt.

 ALKALMAZÁS

A kész burkolatot, ill. a kezelendő, ép, szilárd kőfelületet mindennemű szennyeződéstől (zsír, olaj, moha, mechanikai és egyéb szennyezések) meg kell tisztítani. Régi, erősen igénybevett/szennyezett felület tisztítása nagynyomású vízsugárral, esetleg gőzborotvával történhet. A terméket hígítás nélkül használjuk! Ecseteléssel (esetleg szórással) a kő szívóképességének megfelelő mennyiségben, egy rétegben – alkalmazzuk. Ügyeljünk arra, hogy a teljes mennyiség beszívódjon, a felületen folyadék ne maradjon! A felesleget szívóképes textíliával itassuk fel.

Figyelem:

A próbakezelt, megszáradt felületet ajánlatos egy éjszakára vizes szivaccsal letakarni és másnap a víz felszáradása után megvizsgálni, hogy nem fehéredik-e ki a felület. Ha a felület kifehéredik, ez azt jelenti, hogy kezeléskor a be nem szívódott anyagfelesleg nem lett tökéletesen leitatva, ezért a munkafolyamatot nagyobb gondossággal kell végezni.

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.