TYRO-BOND FIX C2T CSEMPE ÉS JÁRÓLAPRAGASZTÓ

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

A STYRO-BOND FIX csemperagaszó alkalmas kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, építőlemezek hőszigetelő lemezek szokásos építőipari aljzatokra történő ragasztására kül- és beltérben. Ajánlott továbbá még megfelelő kellősítéssel min. 7 napos cementbázisú vakolatra, gipszvakolatra, gipszkartonra, gipszfalra. Különösen alkalmas kis vízfelvételű (0,5% alatti) kerámialapok, természetes és műkövek ragasztására, illetve ahol ezt a fokozott statikus vagy hőterhelésből adódó igénybevételek megkövetelik (pl. padló- és falfűtés, teraszburkolat, úszómedencék, ipari burkolatok, homlokzatok, kenhető szigetesések stb.).

Nem alkalmazható: fára, fémre és műanyagra történő ragasztáshoz, valamint a cemetkötésű aljzatokban a zsugorodás teljes befejeződése előtt. s.

 ALKALMAZÁS

A STYRO-BOND FIX csemperagasztó felhordható cement- és gipszkötésű alapfelületekre (gipsz-, cement-, mész-cementvakolatok, beton, gázbeton, gipszkarton) poliészter, valamint keményhablemez felületekre. Az alapfelületnek szilárdnak, zsugorodás- és feszültségmentesnek, por-, zsír-, olaj-, valamint festék és egyéb leválasztórendszermarad-ványoktól, sókiválástól mentesnek kell lennie.

Padlófűtéshez az aljzatbetonnak burkolás előtt min. 20 naposnak kell lennie és a szabványos felfűtési cikluson kell átesnie.

Felületelőkezelés: Nedvszívó alapfelületek előkezelését, pormentesítését, tapadás-javítását, nedvszívás kiegyenlítését STYRO-BOND alapozóval végezzük.

Feldolgozás: Az alapfelületek előkezelése után a műszaki ismertetőben leírt keverési arány betartásával adagoljuk a csemperagasztót a keverővízhez, gépi keverő-berendezéssel (fúrószállal) csomómentes masszává keverjük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd újból átkeverjük, feldolgozási időn belül dolgozzuk fel. A STYRO-BOND FIX csemperagasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkoló lapokat ragasztási időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzül fel. Ragsztós éleket, nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg.
Az előírt nyitott időt feltétlenül tartsuk be, túllépés esetén (bőrösödés) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületeken a ragsztási idő lerövidül.

Kiszerelés:  5 kg, 25 kg.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 
A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.