Aquablock

Univerzális vízzáró javító szilikon Hézagok, repedések, csatlakozások víz elleni szigetelésére kül- és beltérben egyaránt

Anyagszükséglet: kb 1,3 kg/m2 

KISZERELÉS
300 ml kartus, 1 kg-os vödör

Színek: szürke, fekete  

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Cimsec Aquablock tartósan rugalmas, víztaszító bevonatot képez az épületek szivárgásra hajlamos, illetve a vízbehatolás szempontjából kritikus részein és vízhatlanul tömíti a keletkezett repedéseket. Alkalmas kisebb hézagok, lyukak, repedések és csatlakozások tömítésére: egyebek közt tetőszigetelő anyagokon és tetőcserépen, fém esővíz-elvezető rendszer elemein, felülvilágító és tetőtéri ablakoknál, falakon, erkélyen és teraszon.
Kiválóan tapad minden általánosan használt építőanyaghoz, mint pl.:
- fémekhez (acél, rozsdamentes acél, cink, aluminium, eloxált aluminium)
- bitumenes szigetelőlemezekhez, betonhoz, falazatokhoz
- szigetelő anyagokhoz mint pl. a polisztirol és poliuretán hab
- fához, üveghez és csempéhez
Nem alkalmas polietilén és polipropilén elemekhez és víz alatti felhasználásra. Nem átfesthető és nem burkolható.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A felületnek teherhordónak, tisztának, málló és laza részektől, portól és zsírtól mentesnek kell lennie. Nedves felületen vagy vizes környezetben (állóvíz) nem alkalmazható. Vízszintes felületek esetében megfelelő lejtést kell kialakítani, ami megakadályozza, hogy a víz egy adott ponton összegyűlhessen (állóvíz kialakulása). A széleskörű alkalmazási lehetőségek miatt javasoljuk előzetes próba elvégzését.

FELHORDÁS

Egy ütemben, bőségesen kell felhordani kenőlap, ecset vagy festőhenger használatával úgy, hogy tömör, maximum 3 mm vastag réteg alakuljon ki. Esős időben a használatát kerülni kell ill. az elkészült munkát óvni kell a ráfröccsenő víztől és fagytól legalább 24 órán keresztül.

FONTOS TUDNIVALÓK

Ne használja nagy forgalmú környezetben vagy olyan felületeken, melyek élelmiszerrel közvetlen érintkezésbe kerülnek. A kötés során víz szabadul fel, a párás környezet késlelteti ezt a folyamatot. A felhordást követően mossunk kezet tiszta vízzel, a szerszámok vagy a még meg nem szilárdult anyag szintén vízzel tisztíthatóak. A megkötött anyag csak mechanikusan távolítható el. Óvni kell a mechanikai igénybevételtől!

FELHASZNÁLHATÓ
A gyártástól számított 18 hónapig, bontatlan csomagolásban.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A műanyag vödröt csak akkor tegyük a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni.
A Cimsec Aquablock csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.