Cimsec Prémium széles fugázó

Rugalmas, vízlepergető fugázó anyag Széles fugák (2 – 20 mm) kitöltésére

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Magas minőségű, cementtartalmú fugázó anyag 2-20 mm fugaszélességig. Vízálló és szennyeződéstaszító, csökkentett vízfelvevő képesség, fagyállóság és magas kopásállóság jellemzi. Alkalmas kerámia-, üveg-, kő- (kivéve az elszíneződésre hajlamos természetes kőből készült burkolat és márvány) valamint mozaiklapok fugázására – függőleges és vízszintes felületeken egyaránt. A fugázó anyag víztaszító tulajdonságának köszönhetően különösen alkalmas fürdőszobák, szaunák, zuhanyzók, konyhák és medencék kerámia burkolatainak fugázására.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után szabad megkezdeni. A hézagokból a megkötött ragasztót el kell távolítani. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)! Erősen nedvszívó lapok és/vagy aljzat esetén, valamint nagy melegben nedvesítse be a lapok széleit a fugázás előtt (a fugában nem maradhat víz).

ALKALMAZÁS

Öntse a 15 kg poranyagot kb. 3,3 liter tiszta, hideg vízbe, lassú fordulatszámú kézi keverőgéppel keverje csomómentesre, majd 3 perc pihentetés után ismételten keverje át. A fugázó anyagot gumi fugázóval – a fuga irányára átlósan – juttassa a hézagokba. Miután a fugaanyag meghúzott (kb. 5-20 perc) a lapokat törölje át – tiszta vízben gyakran öblített és kicsavart – nedves szivaccsal. Másnap, a teljes száradást követően – szükség esetén – a lapokról törölje le a fugafátyolt, száraz ruhával! A bekevert fugázó anyag kb. 2 órán belül felhasználható. Tűző napon és nagy melegben ne fugázzon, mert a fugázó anyag gyors száradása hajszálrepedésekhez vezethet. A fugázó anyag a teljes vízlepergető képességét a felhordást követő 5. nap után éri el.

FONTOS TUDNIVALÓK

A fugázó anyagot száraz időben, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten javasolt alkalmazni. A fugázást csak a ragasztó teljes száradása
után lehet megkezdeni. A korai fugázás valamint a kifugázott burkolat korai és/vagy bőséges vízzel történő „átmosása” foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése a még nedves fugába). A víz túladagolása repedésekhez, a fuga vízállóságának csökkenéséhez, foltosodásához és kifehéredéséhez vezethet (a magas szabad mésztartalom miatt). Csak az azonos gyártási számú fugázó anyagok alkalmazása garantálja az azonos színárnyalatot.
A kész fugát a teljes száradásig nem érheti eső, páralecsapódás ésa hőmérséklet nem csökkenhet +5 ˚C alá.A szerszámokról a friss fugázó anyag vízzel lemosható. A készítmény oldható króm (VI) tartalma a csomagoláson feltüntetett tárolási körülmények mellett 0,0002% alatt van a felhasználhatóság ideje alatt. Cementet tartalmaz. Bekeveréskor (víz hatására) erősen lúgossá válik, ezért a szemmel és a bőrrel való érintkezést kerülni kell. Ha szembe vagy bőrre kerül, bő vízzel le kell mosni. Szembe kerülés
esetén orvoshoz kell fordulni. A fuga későbbi tisztításához és ápolásához használjon lúgos vagy semleges kémhatású tisztítószereket, a gyártó utasítása szerint.

KISZERELÉS
15 kg papírzsákban

TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS
Használjon lúgos vagy semleges kémhatású tisztítószereket, a gyártó utasítása szerint.

TÁROLÁS
Eredeti jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 3 évig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A csomagolóanyag csak akkor helyezhető a hulladék gyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat építőipari hulladékgyűjtőben kell elhelyezni. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni.A CIMSEC Prémium Széles fugázó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

MŰSZAKI ADATOK

Összetétel: Cement, ásványi töltőanyagok, műanyag pordiszperzió valamint tulajdonságjavító adalékszerek
Anyagszükséglet: (függ a lap- és fugamérettől):
5 x 5 cm lapméret esetén kb. 0.8 kg/m2
15 x 15 cm lapméret esetén kb. 0.5 kg/m2
20 x 20 cm lapméret esetén kb. 0.4 kg/m2
30 x 30 cm lapméret esetén kb. 0.3 kg/m2
Fugaszélesség 2 - 20 mm
Keverési arány: kb. 3,3 liter víz / 15 kg poranyag
Pihentetési idő: kb. 3 perc
Bedolgozható: kb. 2 óra
Várakozási idő a tisztítás előtt:
mázas lapok kb. 5–20 perc
greslap kb. 10–45 perc
Terhelhető: kb. 24 óra elteltével**
Teljes terhelhetőség: kb. 28 nap elteltével
Alkalmazható: +5°C és +30°C közötti hőmérsékleten (levegő és alap)
Kötés utáni hőállóság: -30°C és +70°C között
A fenti adatok 20ºC levegő hőmérséklet és 65% relatív páratartalom esetén érvényesek.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.