Cimsec Színes fugázó

Rugalmas fugázó anyag Keskeny fugák (2 – 7 mm) kitöltésére

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Cementalapú, kötés után víz- és fagyálló, élelmiszerbarát, repedésmentes, UV- és időjárásálló valamint enyhén lúgálló fugázó anyag.
Alkalmas csempék és járólapok fugázásához 2 - 7 mm fugaszélességig, kül- és beltérben egyaránt. Fedett terasz hidegburkolatának
fugázására is alkalmas. Nyitott teraszon csak akkor alkalmazható, ha a burkolatban az előírásoknak megfelelő dilatációs hézagok kialakítása megtörtént. Szélesebb fugák esetében a Cimsec Prémium Széles fugázót (20 mm-ig) kell alkalmazni. Medencékhez, konyhai munkaasztalokhoz és savas-lúgos terhelés esetén a Cimsec Epoxi ragasztó és fugázó anyagot javasoljuk. A fugaanyag plaszticitása, rugalmassága és tapadó szilárdsága a Cimsec Fugaemulzió hozzáadásával növelhető (pl. nyitott terasz, fa alapfelület vagy friss beton esetén javasolt).

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fugázást csak a ragasztóanyag teljes száradása után szabad megkezdeni, a foltosodás és kifehéredés elkerülése érdekében. Fugázás előtt a hézagokból a port és a megkötött ragasztót el kell távolítani. Máz nélküli, porózus lapok esetében a fugaanyag eltávolítása a kész burkolat felületéről gondot okozhat, ezért ilyen esetekben célszerű próbafugázást végezni!

ALKALMAZÁS

A poranyagot az előírt mennyiségű hideg vízhez (1,5 liter/5 kg) kell önteni és elektromos kézi keverőgéppel csomómentesre keverni.
Kb. 3 perc pihentetés után az elkészített habarcsot ismételten jól át kell keverni. Egyszerre csak annyi anyagot keverjünk be, amennyit
1-2 órán belül fel tudunk használni. A fugázó anyagot gumi fugázó szerszám segítségével – a fuga irányára átlósan – juttassuk a hézagokba.
A felesleges fugaanyag eltávolítása hasonlóan, átlósan történik.
Miután a fugaanyag meghúzott, a csempéket töröljük át tiszta vízben gyakran öblített és kicsavart nedves szivaccsal. A záró síneket a fugázás után azonnal meg kell tisztítani. A foltosodás elkerülése érdekében a kész felületet csak a fuga teljes száradása után (kb. 24 óra) szabad áttörölni száraz ruhával. A kifugázott burkolat 24 óra elteltével terhelhető.

FONTOS TUDNIVALÓK

A Cimsec Színes fugázó alkalmazása során ügyelni kell arra, hogy a fogadó felület és a levegő hőmérséklete +5ºC – +25ºC között legyen. A fugázást, csak a ragasztó teljes száradása után lehet megkezdeni – a foltosodás elkerülése érdekében. Csak az azonos gyártási számú termékek használata garantálja az azonos színárnyalatot. Nyomdatechnikai okokból a csomagoláson lévő színminta csak tájékoztató jellegű. Intenzív színek esetében is célszerű próbafugázást végezni.
Az előírtnál több víz jelenléte (víz túladagolás, nem kellően száraz aljzat, friss ragasztó stb.) a fuga kifehéredéséhez vezethet. Felhasználásakor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó előírásokat be kell tartani. Bekeveréskor a habarcs – a víz hatására – lúgossá válik, ezért kerüljük a bőrrel történő érintkezést, valamint óvakodjunk szembe kerülésétől. Ha ez mégis bekövetkezne, alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámokról és burkolólapokról a friss anyag vízzel lemosható, a megkötött fugahabarcs már csak mechanikai úton távolítható el.

KISZERELÉS
5 kg papírdobozban

TÁROLÁS
Eredeti, jól zárt csomagolásban, hűvös, száraz, nedvességtől védett
helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 24 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett
termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni. A Cimsec Színes fugázó csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.