Kenhető szigetelőfólia (Dichtflex)

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmas párás és fröccsenő vízterhelésnek kitett nedves helyiségekben (fürdőszoba, zuhanyzó, WC, konyha stb.) a kerámia burkolat alatti fal- és padlófelületek varrat- és hézagmentes szigetelésére, beltérben. A szigetelő fóliát arra a felületre kell felhordani, ahonnét a vízterhelés várható! Padlófűtés esetén is alkalmazható.

A FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A Cimsec Kenhető szigetelőfólia minden olyan száraz, sima, szilárd, teherbíró, stabil, tiszta és burkolásra előkészített felületen
használható, amely repedéstől és tapadást gátló anyagoktól mentes (pl. laza részek, por, kötőanyagok, mészkivirágzások, szennyeződések). Ügyeljünk arra, hogy a nedvszívó felület nedvességtartalma ne legyen magasabb, mint 2,5 CM% (cementkötésű felület esetén) és 0,5 CM% (gipszkötésű felület esetén). Az erősen nedvszívó felületeteket célszerű lealapozni a Cimsec Tapadóhíd segítségével. Gipszkarton esetében a Cimsec Gipszalapozó alkalmazását javasoljuk. Az alapozó száradási ideje 2 – 3 óra. Fontos, hogy a felhordással ellentétes oldalról később se kerülhessen nedvesség a falba vagy az aljzatba.

FELHORDÁS

A tökéletes vízállóság érdekében a hígítatlan Cimsec Kenhető szigetelőfóliát legalább két rétegben kell a felületre felhordani – nyeles
kefe, sima glettvas vagy teddy henger segítségével. A teljes rétegvastagságnak el kell érnie a 1,0-1,5 mm-t. Az első réteg felhordása után illesszük az előre gyártott – vagy a Cimsec Sarokszigetelő szalagból a helyszínen elkészített – sarokprofilokat a helyükre, préseljük a felülethez, majd a perforált széleket megkenve rögzítsük azokat. Hasonlóan történik a dilatációs és csatlakozó hézagok, valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Cimsec Sarokszigetelő szalaggal. A szigetelési munkálatok 2 - 3 óra múlva folytathatók a második réteg kenhető szigetelőfólia – keresztirányú – felhordásával, amely egyben biztosítja a sarokszigetelő szalag tökéletes beágyazódását is. A burkolást csak 4 órával a második réteg felvitele után lehet megkezdeni - a Cimsec FM (TOP, F) burkolatragasztó alkalmazásával. Gondoskodni kell róla, hogy a burkolhatósági idő eléréséig (kb. 4 óra) a kenhető vízszigetelést ne érje nedvesség!

FONTOS TUDNIVALÓK

Csak száraz körülmények esetén, +5 °C és +30 °C közötti hőmérsékleten szabad az anyagot felhasználni. A hátoldali nedvesedés- és a
vegyi igénybevétel lehetőségét ki kell zárni. Bőrre jutás esetén folyóvizes, szappanos öblítést, szembekerülés esetén folyóvizes öblítést kell alkalmazni! Szükség esetén forduljon szakorvoshoz. Az uszodákban és egyéb tartósan vizes területek szigetelési munkálataihoz
egyéb Cimsec termékeket javaslunk (hívja tanácsadó számunkat). Fagyveszélyes!

MŰSZAKI ADATOK (Kenhető szigetelőfólia)

Összetétel: módosított műanyag diszperzió,
speciális adalékszerek
Szín: betonszürke
Állag: pasztaszerű
Repedésáthidaló képesség: min. 0.75 mm
Anyagszükséglet: min. 1,6 kg/m2, két rétegben felhordva
Rétegvastagság (két rétegben):
- nedves állapotban min. 1,2 mm
- száraz állapotban min. 0,5 mm
A 2. réteg felhordható: 2 – 3 óra elteltével
(függ a klimatikus viszonyoktól)
Burkolható: kb. 4 óra eltelével
A fenti adatok normál klímára (+23°C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.

MŰSZAKI ADATOK (Sarokszigetelő szalag)

Összetétel: Poliészter szövet, vulkanizált szigetelő bevonattal
A szigetelőcsík szélessége: 70 mm
A szalag szélessége: 120 mm

KISZERELÉS
Kenhető szigetelőfólia: 5 kg és 15 kg műanyag vödörben
Sarokszigetelő szalag: 10 m és 50 m tekercsben

TÁROLÁS
Eredeti göngyölegben, száraz, hűvös, fagymentes helyen.

FELHASZNÁLHATÓ
Az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.

HULLADÉK MEGSEMMISÍTÉSE
A göngyöleget csak akkor tegyük a hulladékgyűjtőbe, ha az már teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építőipari hulladékgyűjtőben helyezzék el. A Cimsec Kenhető szigetelőfólia csak a termékismertetőben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.

 

A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.