Palma Hôszigetelô Polisztirol hôszigetelô lapok nedvszívó felületre történô ragasztására

 JELLEMZŐK

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Habosított polisztirol táblák nedvszívó alapra (gipsz, beton, vakolt fal) történô beltéri ragasztására ajánljuk.

 ALKALMAZÁS

Ha az alap nagyon porózus, azt Palma Hôszigetelô ragasztó és víz 1:1 arányú keverékével kell elôkezelni, ezután 4 órával szabad megkezdeni a polisztirol lapok ragasztását hígítatlan ragasztóval.
Az aljzat feleljen meg a DIN 18 365 szabvány elôírásainak (legyen sima, tartósan száraz, tiszta, repedésmentes, megfelelô húzó- és nyomószilárdságú). A ragasztandó parkettafelületek (nút és csap) legyenek tiszták, por- és zsírmentesek.
A ragasztást legalább 14°C hômérsékleten végezzük. Használat elôtt a ragasztóanyagot alaposan keverjük fel. A ragasztóanyag felhasználásra kész, hígítani nem kell. A ragasztót fogazott fém simítólappal lehet felvinni. Ha az alap nagyon porózus, azt Palma Hôszigetelô ragasztó és víz 1:1 arányú keverékével kell elôkezelni, ezután 4 órával szabad megkezdeni a polisztirol lapok ragasztását hígítatlan ragasztóval.
Az aljzat feleljen meg a DIN 18 365 szabvány elôírásainak (legyen sima, tartósan száraz, tiszta, repedésmentes, megfelelô húzó- és nyomószilárdságú). A ragasztandó parkettafelületek (nút és csap) legyenek tiszták, por- és zsírmentesek. A ragasztást legalább 14°C hômérsékleten végezzük. Használat elôtt a ragasztóanyagot alaposan keverjük fel. A ragasztóanyag felhasználásra kész, hígítani nem kell. A ragasztót fogazott fém simítólappal lehet felvinni.

 FONTOS TUDNIVALOK

Az esetleges szennyezôdéseket, amíg a ragasztóanyag nedves, vízzel távolíthatjuk el. Csatornába önteni nem szabad!
A burkolóanyag-gyártók használatra vonatkozó utasításait mindenkor vegyék figyelembe!

 MŰSZAKI ADATOK

Szín, megjelenés: Világosszürke, pasztaszerû
Szárazanyag tartalom: 75-80%
Ph-érték: 7-8
Viszkozitás (20°C): 80-100 Pas
Vízállóság: Megfelel a D2-es csoport szerinti igénybevételnek, a DIN 68602 alapján
Nyitott idô: Max. 20 perc
Száradási idô: Min. 24-48 óra
Felhasználás: A felhasználandó mennyiség a ragasztandó anyag fajtájától függôen 500-700 g/m2
Kiadósság: Az 1 kg-os doboz kb. 1,4-2 m2, az 5 kg-os vödör kb. 7-10 m2, a 10 kg-os vödör 14-20 m2 felület ragasztására elegendô
Felhordás: Fogazott spaklival vagy felvonóhengerrel
Tárolás: Jól lezárva, hûvös, száraz helyen
Sûrûség: 1,55 g/cm3
Eltarthatóság: 12 hónap (megfelelô tárolási körülmények esetén)

 KISZERELÉS

Csomagolás: 1 kg-os mûanyag doboz 5 kg-os mûanyag vödör, 10 kg-os mûanyag vödör
Gyûjtôcsomagolás: 12 db 1 kg-os mûanyag doboz,1 db 5 kg-os mûanyag vödör,1 db 10 kg-os mûanyag vödör

 ÖSSZETÉTEL

Akrilát alapú vizes diszperzió szerves és szervetlen adalékanyagokkal.


A termékismertetőben közölt alkalmazási területeket és felhasználási technológiákat jelenleg legjobb műszaki ismereteink alapján javasoljuk, de ezek természetesen nem pótolják a helyi adottságoknak megfelelő részletes alkalmazási előírásokat. Közléseink ilyen értelemben tájékoztató jellegűnek tekintendők! 

A szóbeli és írásbeli alkalmazástechnikai előírásaink, melyeket a tudomány és a gyakorlat jelenlegi állása alapján a vevőknek és a felhasználóknak adunk segítségül, nem köteleznek bennünket, nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt és adásvételi szerződésből adódó mellék-kötelezettséget. Nem mentesítik a vevőt termékeink tervezett felhasználási célra való alkalmasságának saját felelősségre történő ellenőrzése alól.